Povežite se s nama


Nakon finala Olimpijskih igara, hrvatska vaterpolska reprezentacija na današnjoj je konferenciji za medije predstavila novi četverogodišnji ciklus te ponovo okupljanje reprezentacije. Izbornik Ivica Tucak 12. studenoga će okupiti stručni stožer i 15 igrača koji se sastaju u Zagrebu gdje započinju pripreme pred početak FINA Svjetske lige. Prva utakmica Lige odigrava se 15. studenoga kada će u Rijeci hrvatska reprezentacija ugostiti grčku reprezentaciju koja je uz domaću momčad glavni favorit za pobjednika skupine.

“S ovom utakmicom i službeno započinjemo taj novi ciklus u kojem su ciljevi, kao i uvijek pokušaj osvajanja medalje, i to naravno, ako je moguće, one zlatne. Kao što smo već rekli nakon Rija, kostur reprezentacije, odnosno njezin veći dio i dalje ostaje na okupu, te smatram da s velikim optimizmom možemo očekivati svako veliko natjecanje. Vrata reprezentacije su uvijek otvorena svakom igraču s hrvatskom putovnicom koji svojom igrom i ponašanjem zaslužuje igrati u reprezentaciji”, rekao je Tucak.

Izbornik Ivica Tucak ovom prilikom je i objavio popis reprezentativaca s kojima računa za prvu utakmicu FINA Svjetske lige: Marko Bijač, Ivan Marcelić, Luka Lončar, Ivan Krapić, Andro Bušlje, Marko Macan, Ivan Buljubašić, Rino Burić, Sandro Sukno, Luka Bukić, Loren Fatović, Maro Joković, Javier Garcia, Anđelo Šetka i Ivan Domagoj Zović.

“Nažalost Rino Burić je zbog mononukleoze spriječen priključiti se, te za ovu prvu utakmicu ostajemo na 14 igrača. Kao i uvijek, u utakmicama Svjetske lige rotirat ćemo veći broj mlađih igrača, kako bismo dobili čim bolji uvid u njihovu formu i kvalitetu, te kako bi neke od njih mogli ravnopravno priključiti pripremama reprezentacije za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Budimpešti.
Isto tako, možete primijetiti da umjesto dosadašnjeg pomoćnog trenera Asića, timu se sada priključio Mile Smodlaka, kojeg ne treba posebno predstavljati kao vrhunskog vaterpolo stručnjaka”, rekao je izbornik.

Utakmica protiv Grčke na bazenu Kantrida je na rasporedu u utorak, 15. studenoga, s početkom u 20:15 sati, a ulaz je besplatan.