Povežite se s nama

Sport

Huliganski napad na navijače u Hreljinu potaknuo SDP na promjenu Zakona o sprječavanju nereda na sportskim terenima

Objavljeno

na

Photo: Patrik Macek/PIXSELL


SDP-ov saborski zastupnik Saša Đujić najavio je da će njegova stranka pokrenuti pripreme izmjena Zakona o sprječavanju nereda na sportskim terenima kojima bi se tučnjava vratila u taj zakon i oštrije kažnjavala nego sada.

“Treba poraditi na zakonu, napraviti konkretne mjere, kazne trebaju biti rigorozne, vidimo da se val nasilja širi i na niže lige”, rekao je Đujić na konferenciji za novinare u saboru.

Objasnio je kako je povod za njegov istup subotnji sukob na niželigaškoj nogometnoj utakmici između klubova Naprijed i Vinodol u Hreljinu pored Rijeke, gdje su tri i pol sata nakon utakmice huligani, koji su nosili obilježja NK Rijeke, napali navijače Vinodola.

Napad je očito vezan uz sportski događaj, “dečki su napadnuti samo zato jer je jedan nosio majicu Hajduka”, tvrdi Đujić.

Ako policija i pronađe počinitelja, on može biti kažnjen samo prekršajnom kaznom zbog remećenja javnog reda i mira, za što je propisana novčana kazna od 300 kuna. Huligani nakon toga nastavljaju raditi to što rade, kaže Đujić.

Drugačije bi bilo kad bi se tučnjava vratila u Zakon o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima. Tada bi se počinitelju mogla izreći zaštitna mjera pa bi se prije svakog sportskog događaja morao javiti policiji, koja bi provjeravala gdje je bio za vrijeme i nakon utakmice.

SDP-ov zastupnik kaže da je vraćanje tučnjave iz Zakona o prekršajima u Zakon o sprječavanju nasilja tražio prije ravno godinu dana, tada mu je rečeno da se na tome radi, ali do danas od toga nema ništa.

Budući da vlada nije ništa napravila po tom pitanju, SDP će krenuti u pripreme izmjena Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, najavio je Đujić.

Nasilje na sportskim stadionima događa se gotovo svakoga dana, a oni koji to čine nisu navijači nego grupice huligana koje bacaju ružno svjetlo na gledatelje i sport, ističe SDP-ovac, javlja Hina.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram