Povežite se s nama

Vijesti

HŽ ima akcijsku cijenu od 58 kn za putovanje vlakom iz Rijeke u Zagreb

Objavljeno

na
Hrvatske željeznice Putnički prijevoz (HŽPP) objavile su akcijske cijene za putovanja na izravnim relacijama od Zagreb prema obali.

Cijene se odnose na jednosmjerna putovanja na izravnim relacijama u 1. i 2. razredu putničkih, brzih i IC-vlakova za koja se karte kupuju na blagajnama i u vlaku. Također, kako navode u HŽ-u, cijene karata koje se kupuju putem internetske prodaje i aplikacije za pametne telefone dodatno su snižene, a karte za vlak od mogu se kupiti i na kioscima Tiska.

  • Zagreb GK – Rijeka / Rijeka – Zagreb GK 65 kn
  • Zagreb GK – Zadar / Zadar – Zagreb GK 100 kn
  • Zagreb GK – Šibenik / Šibenik – Zagreb GK 100 kn
  • Zagreb GK – Split / Split – Zagreb GK 110 kn
  • Zagreb GK – Pula / Pula – Zagreb GK 80 kn

Ponuda vrijedi do 30. lipnja 2021. godine, a vraćanje djelomično ili potpuno neiskorištenih karata nije moguće.

Ukoliko, primjerice, kartu za vlak za relaciju Rijeka – Zagreb kupite putem Interneta, cijena u jednom smjeru iznosi 58 kuna. Putovanje traje oko 4 i pol sata.

2021. je Europska godina željeznice

Inicijativa Europske komisije (EK) ističe prednosti željeznice kao održivog, pametnog i sigurnog prijevoznog sredstva. Tijekom 2021. različite aktivnosti dovest će željeznicu u središte pozornosti na cijelom kontinentu, potaknuti građane i poduzeća na korištenje željezničkog prijevoza te pridonijeti cilju Europskog zelenog plana prema kojemu bi EU do 2050. trebala postati klimatski neutralna, javlja portal hrturizam.

Jedan od ključnih elemenata Plana je uvođenje čišćih i zdravijih prijevoznih sredstava s obzirom da je  prometni sektor trenutačno odgovoran za oko 25 % emisija stakleničkih plinova u EU. Europskim zelenim planom traži se 90 %-tno smanjenje prometnih emisija do 2050. godine.

Kako bi ostvarila taj cilj i osigurala da promet i dalje ima svoju ulogu tijekom tranzicije ka čistom, digitalnom i inovativnom gospodarstvu EU-a, EK je u prosincu 2020. usvojila Strategiju održive i pametne mobilnosti. Njome se ucrtava put k održivijoj, pametnijoj i otpornijoj mobilnosti, a uključuje i prekretnice prema kojima bi se do 2050. trebao udvostručiti željeznički teretni prijevoz i utrostručiti željezničke veze vlakovima velikih brzina do 2050. godine. Tijekom 2021. EK će predstaviti akcijski plan za jačanje željezničkoga putničkog prijevoza koji u skladu sa Strategijom predviđa mjere za poboljšanje kapaciteta i pojednostavljenje sustava za prodaju karata za različite oblike prijevoza kako bi se dodatno povećala atraktivnost željeznice.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram