Povežite se s nama

Sport

Igrači i treneri jedva čekaju povratak na Kantridu, evo što kažu o toj posebnoj utakmici

Objavljeno

na

Simon Sluga (Photo: Igor Kralj/PIXSELL)

Malo koja prijateljska utakmica u hrvatskoj nogometnoj povijesti je privukla ovako veliki interes, naročito ako se gleda isključivo klupski nogomet. Povratak na Kantridu i susret između HNK Rijeke i NK Maribora rasprodao je legendarni stadion i njegovih deset tisuća stolica u nepunih tjedan dana.

Nisu navijači jedini koji se vesele ponovnom dolasku pod stijene. Igrači također se izuzetno vesele toj utakmici, kao i brojni ostali klupski djelatnici. Pročitajte što oni kažu o povijesnoj suboti koja je pred nama, a izjavu Zorana Kvržića možete pogledati u videu na kraju članka.

Simon Sluga: “Povratak na Kantridu za mene je jedan lijep događaj i veselim se toj utakmici. Svima nama koji nosimo dres Rijeke, i koji smo vezani uz Rijeku kao igrači, ali i navijači, Kantrida zauzima jedno posebno mjesto. Drago mi je da sam imao prilike stati na gol Rijeke na Kantridi, osjetiti tu sjajnu atmosferu i povijest koju nosi Kantrida. Generacije igrača i navijača izgradili su na Kantridi povijest Rijeke i ona će uvijek imati posebno mjesto. Očekujem pun stadion, odličnu atmosferu i vjerujem da će to biti jedan lijep dan za sve navijače, ali i igrače.”

Andrej Prskalo: “Uz Kantridu me veže prelijepe uspomene. Tu sam igrao prvoligaški nogomet, a bio sam vezan uz Kantridu i kroz omladinski pogon. Mnoge treninge smo odradili na Kantridi i to su sve lijepe uspomene. Rado se sjetim Kantride, rado odem na Kantridu. Drago mi je što ćemo se vratiti odigrati utakmicu. Koliko vidim bit će odlična atmosfera, pred punim tribinama i od srca se veselim utakmici. Branio sam nekoliko utakmica u dresu Rijeke, ali i u dresu Istre. Sve su to posebne emocije, Armada je napravila sjajnu atmosferu svaki put. Bilo bi lijepo da se jednom godišnje odigra utakmica.”

Vjekoslav Miletić (prvi pomoćni trener): “Za mene su emocije izuzetne. Prve nogometne, dječačke korake, napravio sam na Kantridi, prve trenerske također, tu su i utakmice veterana. Lijepo je i drago mi je vratiti se na Kantridu. Kod navijača i sugrađana ostala je lijepa uspomena na Kantridu i stijene i sve što se događalo kroz povijest kluba, ali i Armade. Drago mi je da se vraćamo na stadion koji ima dušu i gdje su stasale generacije koje su izgradile Rijeku. Ako stadion bude održavan, teren dobar i kada budemo imali mjesta u rasporedu, nema razloga da se jednom godišnje ne odigra revijalna utakmica. Uvijek će biti lijepo doći na Kantridu odigrati utakmicu zbog navijača, ali i nas.”

Danko Matrljan (drugi pomoćni trener): “Kantrida je bila i ostala povijest kluba. Bude se određene emocije, ne samo kod mene, nego svih starijih, ali i mlađih igrača i navijača. Nadam se da će sve proći u lijepom, revijalnom tonu i da će se probuditi jedne lijepe emocije i da će to biti pravi nogometni spektakl. Bila bi lijepa tradicija da jednom godišnje odigramo utakmicu. Koliko vidimo stadion je rasprodan i to najbolje dokazuje koliko su se svi vezali, ne samo uz rezultate, nego i uz klub. Kantrida je proglašena među tri najljepša stadiona na svijetu i to cijelom događaju daje poseban ton.”

Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram