Povežite se s namaJedan od najboljih hrvatskih MMA teškaša, Riječanin Dorijan Ilić, proteklog je mjeseca imao iznimno tešku borbu u Ruskoj Federaciji, gdje je ipak poražen od daleko iskusnijeg domaćeg borca.

No, da stvar bude gora, Dorijan je i obnovio ozljedu u donjem dijelu leđa koja ga prati već dulje od godinu dana te mu stvara poprilične probleme kad se borba preseli u parter.

Proteklih desetak dana Ilić vrijeme uglavnom provodi na rehabilitaciji, a istovremeno i skupa sa svojim trenerom u Opatija Fight Clubu kuje planove za nastavak borilačke karijere, pa ima dosta novosti te je donijeta i jedna prilično značajna odluka.

“Nakon dosta razmišljanja i razgovora sa stručnim ljudima, zajedno s trenerom Mladenom Kranjčecom donio sam odluku kako se više neću boriti prema MMA pravilima, ali to ipak ne znači i da je moja karijera borca završila. Promijenit ću disciplinu, ubuduće ću se boriti po K1 pravilima, čime ću uvelike izbjeći mogućnost ponovnog obnavljanja ozljede leđa”, rekao je Ilić za portal Fiuman.hr.

“Prelazak u kickboxing već su mi i ranije predlagali neki stručnjaci, a s obzirom na to da mi je sad i zdravstvena situacija takva da me gura u K1 svijet, radujem se novoj fazi u svojoj karijeri te vjerujem da mogu ostvariti značajne rezultate”, kazao je riječki borac te dodao kako bi svoj debitantski nastup u toj disciplini mogao imati prilično brzo, a detaljnije informacije trebale bi se otkriti već sredinom ovog mjeseca.