Povežite se s nama

Impulse se nastavlja i u subotnju večer, za koju je organiziran pravi riječki izlazak – gradski đir po trigonu klubova Život, Nemo Pub i Tunel. U duhu maksime »glazba je posvuda« publici se želi ponuditi glazbu (što) više žanrova i na više gradskih lokacija simultano. Trigon je glazbeni svijet kreiran u par stotina metara koji festivalski posjetitelji mogu doživjeti šetnjom laganim korakom.

Trigon počinje programom „Faking Jazz Together“, zamišljenim kao live interpretacijom radio emisije Art Velvet koja se svaki četvrtak, u večernjim satima, emitira na frekvenciji 104,7 (HR Radio Rijeka). Emisija, koja se bavi jazz, world, filmskom i ostalom glazbom, platforma je koju vodi Dino Grgurić, student i mladi zaljubljenik u glazbu. Za svoj nastup kaže da nam je pripremio svašta, od Les Edits du Golema do Talking Heads-a, a kako sve to zvuči možete poslušati u Nemo Pubu od 22 do 2 sata. Također, u nadi da će radijski program u dalekoj budućnosti ponovno zaživjeti, live stream će biti moguće slušati na valovima Radio Rijeke.

Poslije uvoda u Nemu, selimo se u Tunel gdje će nas u 23 sata dočekati Ivan Šarar i ponuditi svojom „Otrovnom maneštrom“, koja predstavlja „muzička sjećanja s dna zamrzivača. Kuhanje pomoću ostataka sumnjivog porijekla, bez recepata, bez pravila. Od teenage angsta preko produžene adolescencije do neuspješnog odrastanja. Tko dođe kajat će se, tko ne dođe: isto će se kajati!“.

Nakon prolaska Tunela idemo u Život gdje će nas od ponoći do ranoga jutra zabavljati Phillipe, jedan od osnivača CFSN-a, organizator Illectricity Festivala, festivala audio-vizualnih umjetnosti, suorganizator FRüHSTüCK i phillitchevanje klupskih večeri, te koordinator i promotor glazbenog programa Festivala tolerancije (JFF).

Sate ponekad provodi producirajući vlastitu glazbu, remiksirajući tuđu ili slagajući sound design za neke druge mlade vizualne kreativce, samo mu vrijeme ne teče u korist, a dani su kratki. Po glazbenom zadatku gostovao je u mnogim klubovima od Istanbula, preko Balkana do Budimpešte, Beča, Praga sve do Wroclawa u dalekoj Poljskoj. Česti je gost i najvećih glazbenih festivala u ovom dijelu Europe. Po službenoj dužnosti posjetio je: najstariji dnb festival u ovom dijelu Europe – Broken Balkanz u Bugarskoj, Exit Festival, Share Festival, MAD Festival, Elevate Festival, Republika Festival u Rijeci, Hartera, Echo, Soundwave Croatia, Dimensions i Outlook u Puli, Unknown u Rovinju, Hideout, Terraneo, The Garden Festival, Špancirfest, te mnoge druge.

Ulaz je slobodan cijelu večer u Nemu i Tunelu, a od ponoć se ulaz u klub Život naplaćuje s 20,00 kn. U svim su klubovima večeras organizirane i promotivne cijene pića.

Impulse festival treću godinu za redom organiziraju Distune Promotion i Studentski kulturni centar (SKC) Sveučilišta u Rijeci uz potporu Grada Rijeke – Odjela za kulturu, Sveučilišta u Rijeci i HDS ZAMP-a.