Povežite se s nama

Vijesti

International Leaders Summit traži odgovore od Grada Rijeke o velikom broju sumnjivih transakcija

Objavljeno

na

Nataša Srdoč

International Leaders Summit međunarodna je organizacija sa sjedištem u SAD-u koja je posvećena predstavljanju načelnih javnih politika i rješenja za rast koja se temelje na vladavini prava koje štiti život, slobodu i privatno vlasništvo. Njihov “think tank” sastavljen je od brojnih stručnjaka, bivših premijera, ministara i drugih visokih dužnosnika iz raznih dijelova svijeta, a vrijedi istaknuti kako su među njima aktualni guverner države Mississippi Phil Bryant, bivši estonski premijer Mart Laar, bivši američki ministar pravosuđa Edwin Meese III, bivši slovački ministar financija Ivan Miklos, bivši šef FBI odjela za međunarodnu suradnju dr. Charles H. Byrd II… Svi oni angažmanom kroz International Leaders Summit posebnu pažnju posvećuju ojačavanju vladavine prava, unaprjeđenju ekonomskih sloboda te proširenju slobodne i pravedne trgovine.

Jedna od suosnivačica te ugledne organizacije je Nataša Srdoč koja je nedavno uživo putem Skypea gostovala u četvrtom programu HTV-a na temu uspostave vladavine prava i suzbijanju korupcije na državnom i lokalnom nivou u Hrvatskoj, a dotaknuli su se i Rijeke te gradonačelnika Vojka Obersnela.

Srdoč spornim smatra ulazak nigerijskog kapitala u HNK Rijeku preko Volpija koji je, kako navodi, blizak poslovni suradnik partnera nigerijskog diktatora, kojemu su američke vlasti blokirale više od 400 milijuna dolara skrivenih na računima u raznim dijelovima svijeta zbog sumnji u pranje novca.

“Nije mi poznato da je u Hrvatskoj postavljano to pitanje, a bitno je znati da je Volpi bio vrlo bliski suradnik partnera nigerijskog diktatora. Abachin partner je bio prozvan kroz saslušanje u Americi, a u američkom dokumentu se spominje i Volpi te da SAD ne želi uvoziti korupciju iz Nigerije. Taj isti čovjek kojeg SAD ne želi jer sumnjaju u pranje novca, on ulaže s Gradom Rijekom i potpisom gradonačelnika Vojka Obersnela u HNK Rijeku. Navodno je on izašao iz toga, ali još čekamo dokumente od Grada Rijeke da vidimo kakav je to ugovor potpisan o izlasku Volpija. Neobično je da na gradskom zemljištu i dalje postoji hipoteka od deset milijuna eura. Mora se pohvaliti Državna revizija koja je napravila izvješće o financijama Grada Rijeke te su ustanovili da su sumnjivi tokovi novca te da se ne zna tko je kome što dužan i da tu postoji veliki broj sumnjivih transakcija koje Grad Rijeka nije objasnio”, poručila je Srdoč tijekom gostovanja na HTV-u 4.

U dodatnom kontaktu s Natašom Srdoč doznajemo da je Grad Rijeke poslao određene odgovore na posljednji dan 2018. godine, ali ključne informacije i objašnjenja i dalje nedostaju.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram