Povežite se s nama

Sport

Ivančić: Igrali smo kao da je finale Kupa

Objavljeno

na
Dan nakon utakmice u Zagrebu i pobjede nad Lokomotivom (4:0), kojom je potvrđen plasman u polufinale Hrvatskog nogometnog kupa, nogometaši Rijeke odradili su jutarnji trening na Kantridi. Rijeke je bez ikakvih problema svladala Lokomotivu i sad čeka ždrijeb u petak kad će se saznati protivnik u polufinalu.

Sam meč u Zagrebu bio je prilično jednosmjeran, a Rijeka je, usprkos teškom terenu, pokazala lepršavost i vrlo učinkovitu igru.

“Iako smo ekipa koja teži lijepoj igri a ne nabijanju, po onakvom terenu nismo mogli igrati onako kako inače možemo. No svejedno, čini mi se da smo izgledali kao momčad kojoj ništa ne smeta. Sve akcije za gol su imale ‘glavu i rep’ i bile su plod momčadske igre”, rekao nam je jedan od strijelaca u utakmici, napadač Rijeke Josip Ivančić koji nastavlja s dojmovima dan nakon utakmice:

“Umor se i dalje nazire. Jer, iako to rezultat možda sugerira, Lokomotiva sigurno nije slaba momčad, mi smo se trebali svojski potruditi za plasman u polufinale. Iako nismo imali toliko opterećenje uoči utakmice, zbog pozitivnog rezultata iz prvog susreta, htjeli smo i sami sebi još jednom dokazati da smo bolja momčad i igrati kao da je već finale Kupa a ne samo utakmica s kojom potvrđujemo  plasman u polufinale. “

Uz dobru igru svih 90 minuta, Ivančić je i postigao pogodak za konačni rezultat 4:0.

“Ušao sam u utakmicu da dam sve od sebe i da dam sebe za momčad. Zaista nije bitno tko postigne pogodak, glavno je da Rijeka pobjeđuje. Ovo je dokaz da se trud naplaćuje. I zbog toga sam sretan…”

Pogodak je stigao nakon odlične lopte Cvijanovića. Krenuo je prema vratima Lokomotive praćen stoperom Lokomotive,  ali je primijetio i Tomasova na desnoj strani… “Da, bio je u boljoj poziciji. Iako je teren na kraju utakmice bio izrazito loš pa je moje dodavanje za njega malo zapelo u blatu. Svejedno Tomasov je uputio udarac, Zelenika obranio ali se odbilo natrag meni…”

Lokomotiva je već stari poznanik Rijeke, no kalendar je takav da je sljedeća utakmica u HNL – u, opet u Zagreb i to opet protiv Lokomotive. “Dva puta smo igrali s njima u kratkom periodu i dva puta smo ih uvjerljivo pobijedili. Ali to se sad zaboravlja i to je iza nas. Ponedjeljak je novi dan i nova utakmica, a mi se moramo ponovno dokazati”, zaključuje Ivančić.

HNK Rijeka

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

10.02.2023.
Obavještavamo javnost kako će danas, 10. veljače 2023. godine, započeti radovi na nogostupu u Ulici Danijela Godine. Radovi će trajati do subote, 11. veljače 2023. godine.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram