Povežite se s nama

Vijesti

Izlaslanstvo kineske pokrajine Jilin posjetilo Opatiju, oduševila ih ljepota grada

Objavljeno

na
Izaslanstvo kineske pokrajine Jilin posjetilo je koncem ovog tjedna Opatiju gdje su ih primili gradonačelnik Ivo Dujmić, predsjednik Gradskog vijeća dr.sc. Robert Kurelić, predstavnici Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Rijeka, Turističke zajednice Opatije i Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.

Kina je za nas jako važno tržište, prijateljska zemlja koja bilježi značajan gospodarski rast, posebne mogućnosti suradnje vidimo u turizmu. Na našem Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu već se nekoliko godina uči kineski jezik i kultura, i to ne samo studenti, već i svi zainteresirani građani. Ostvarili smo i suradnju s liječnicima tradicionalne kineske medicine u opatijskoj Thalassotherapiji, a suradnju želimo i dalje širiti, kazao je gradonačelnik Ivo Dujmić.

Prošle je godine u kineskom gradu Shangaju otvoreno predstavništvo HGK, što svjedoči želji Hrvatske za intenziviranjem suradnje i privlačenjem kineskih investitora, istaknula je Barbara Olenik Staničić u ime HGK- gospodarske komore Rijeka.

Sada kada će Pelješki most graditi kineska tvrtka smatram da je razdoblje sve veće gospodarske suradnje između Hrvatske i Kine tek pred nama, naglasio je predsjednik Gradskog vijeća dr.sc. Robert Kurelić.

Osobito je važan podatak da je u Hrvatskoj ove godine zabilježen porast dolazaka kineskih gostiju od čak 41 posto u odnosu na lani, no u ukupnoj strukturi gostiju u gradu Opatiji oni čine tek 1 posto te je prostor za napredak izniman, naglasio je Goran Pavlović iz Turističke zajednice Opatije.

S ciljem popularizacije destinacije izaslanstvo Grada Opatije, TZG Opatije, turističkih gospodarstvenika i FMTU početkom studenoga putuje u NR Kinu gdje će na velikim turističkim sajmovima u gradovima Shangaju i Shenzenu predstaviti promo film o Opatijskoj rivijeri na kineskom jeziku.

Nekoliko studenata FMTU već je bilo na studijskoj godini u Kini, a potencijali za još tiješniju suradnju su ogromni te je i na današnjem prijemu dogovoren nastavak suradnje na sveučilišnoj i znanstvenoj razini, vezano uz razmjenu studenata i profesora.

Gospodin LI Longxi, zamjenik predsjednika pokrajinskog Odbora Provincije Jilin naglasio je da su članovi kineskog izaslanstva oduševljeni ljepotom Opatije te istaknuo kako u njihovoj Pokrajini Jilin zasigurno ima mnogo poduzetnika spremnih za investiranje u hotelsku industriju i turizam, a isto tako interes kineskih turista za otkrivanje novih destinacija je izniman te će predstavljanje Opatijske rivijere u Kini, siguran je, vrlo brzo polučiti rezultate.

Recimo još kako odličnu suradnju Grada Opatije s kineskom Provincijom Jilin možemo zahvaliti i dragoj gošći i prijateljici Opatije gospođi Lio Pilato Liying- Lily koja je i danas nazočila prijemu u uredu gradonačelnika, ističu iz opatijske gradske uprave.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram