Povežite se s nama

Opatijski Old School Pub jučer je zatvorio svoja vrata. Mnogi Opatijci i Riječani došli su popiti posljednje pivo u omiljenom okupljalištu mladih koje je posljednje tri godina bila jedina rock oaza u zapadnom djelu riječkog prstena. Neslužbeno doznajemo kako će na mjestu gdje se do jučer točilo pivo i plesalo uz ritmove raznih izvođača niknuti restoran bosanske kuhinje.

Dupkom ispunjen klub podsjetio je na svoje najbolje dane. Publiku su zabavljale Kristina Radovčić i Emanuela Mamić iz akustičnog dua The Blondes u pratnji Edija Lazarića na bubnjevima i Vedrana Ružića na bas gitari. “Odličan marketinški trik o zatvaranju puba, sad ćemo nastaviti i svaki vikend zatvarati pub”, u šali su komentirali Suzi i Zvone, vlasnica i voditelj puba ogromnu gužvu na ulazu u svoj lokal.

Iako nije mogao doći na završni koncert, poruku je poslao Alen Vitasović: “Jako sam žalostan da se pub zatvara. Žalosno je da se otvaraju klubovi cajki, a rockerski izumiru. Imao sam više nastupa u tamo i svaki put je bilo odlično. Žao mi je što više neću tamo nastupati.”

Ipak, brojni posjetitelji, ljubitelji piva i dobre glazbe ostat će razočarani što njihov omiljeni kafić odlazi u povijest. Opatija tako (p)ostaje “uspavana ljepotica” čiji će stanovnici u potrazi za zabavom sve češće potegnuti do Rijeke. Noćni život Opatije već je odavno rak rana kojom će se morati pozabaviti gradski čelnici ako žele svoj grad održati na mapi ozbiljnih turističkih destinacija.