Povežite se s nama

Vijesti

Javio se otac male Mile: Ona raste kao gljiva, brbljava je kao tata

Objavljeno

na

Marin Rončević, otac malene Mile koja je ujedinila Hrvatsku i koja se prije nekoliko mjeseci vratila s uspješnog liječenja u SAD-u, oglasio se na svom Facebook profilu.

U dužem postu kazao je kako se Mila dobro oporavlja.

“Veliki pozdrav svim članovima obitelji, prijateljima, poznanicima i generalno svim ljudima dobre volje.

Dugo se nisam javljao jer smatram da je nepotrebno i jer ne želimo medijsku pojavnost. Bogu i dobrim ljudima hvala, Mila je i dalje dobro što je za nas osobno najbitnije. Raste kao gljiva i brblja kao tata. Samo bolje priča engleski. Dok još netko čita, htio bih izraziti podršku ljudima s Banije i divljenje svim volonterima na područjima stradalim od potresa. Svaka čast, to je to srce i zajedništvo koji se vide uvijek kad je najteže. Postat će to rutina jednoga dana, treba vjerovati”, počeo je Rončević podužu objavu.

Komentirao slučaj čovjeka koji je prokockao donirani novac

“Javljam se zbog nečeg drugog, radi se o nečem bitnom, radi se o tome da je OPET izigrano povjerenje dobrih ljudi koji su spremni odreći se zadnjih par kuna da bi pomogli drugima. Stvarno mi je žao zbog toga, ali toga će uvijek biti. Nije to samo u Hrvatskoj tako, toga ima svugdje. Mene to sigurno neće obeshrabriti i zaustaviti, a vjerujem da neće ni većinu drugih ljudi, jer odabiremo vjerovati u dobro”, nastavlja.

U nastavku je Rončević komentirao slučaj Dine Ljutića, čovjeka koji je godinama skupljao novac za teško bolesnu ženu da bi se prije nekoliko dana otkrilo da je jako puno novca prokockao.

“Uopće ne znam od kud da krenem i što da kažem po tom pitanju, jer bi htio reći stvarno puno toga, ali bojim se da će ionako ovo biti najduži post ikad. Novine su pune Dina, čovjeka koji je molio pomoć za svoju obitelj, dvoje djece i ženu teško bolesnu od raka da bi (navodno) do lipnja ove godine na kocku spalio preko 3 milijuna kuna. Iskreno se nadam da je bar dio love došao do obitelji. Ponavljam, ako je istina, on je u tom slučaju teško bolestan čovjek i napravio je svima ogromnu štetu – prvenstveno svojoj obitelji, ali u budućnosti i svim onim obiteljima koje budu tražile pomoć”, piše Rončević.

Pa nastavlja.

“Jer, nažalost, ovo nije prvi takav slučaj. Više su puta zakazivali i sustav i pojedinci i “humanitarne” organizacije. Žalosno, ali tako je. Po meni, uvijek je prvo zakazao sustav jer je trebao ranije dijagnosticirati takve anomalije i spriječiti ih na vrijeme te ih naknadno adekvatno sankcionirati. Nadalje, sustav je zakazao i prije toga. U ovakvim je slučajevima, posebice kakav je ovaj posljednji, sustav trebao pružiti psihološku pomoć, obratiti pažnju, osigurati uvjete da ta obitelj ima manje šanse da dodatno strada, nego što na kraju jest. Bili su uglavnom sami u svemu, tek sad im se obratila krim policija kao prva služba koja je pokazala značajan interes za njih. Dina neću sudit. On je dugo molio pomoć, ne samo financijsku. Ne opravdavam ga nikako, zgrožen sam, ali za suđenje prvenstveno postoji nadležni sud – nije političar da se može izvući s ukradenim milijunima. Nadalje, za neke postoji karma, za neke Božji sud, a za treće činjenica da ni kad izađe iz zatvora (pod pretpostavkom da je zaista kriv) za njega vise neće biti normalnog života. I tko će biti žrtve toga? Njegova obitelj, ali i sve druge koje budu trebale pomoć”, piše Rončević.

Objasnio kako djeluje Zaklada

U nastavku je pisao o zakladi Mila za sve. Na Facebooku je detaljno objasnio kako Zaklada posluje te koliko je novca dosad uplaćeno bolesnoj djeci. Detalji su vidljivi na njegovom Facebook profilu.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram