Povežite se s nama

Mozaik

Jesen u Centru tehničke kulture Rijeka nudi edukativne radionice za mlade

Objavljeno

na
Centar tehničke kulture Rijeka poziva sve mlade naedukativnu jesen na Školjiću! Za mlade su pripremili četiri super zanimljive radionice na kojima mogu steći nova znanja i vještine tražene u gotovo svim zanimanjima današnjice, a pritom se, naravno, super zabaviti. Radionice objedinjuju teme s područja programiranja, robotike, EU projekata, novinarstva, fotografije, snimanja i montaže te 3D modeliranja, a na mladima je da odaberu sebi najzanimljiviju temu i prijave se!

Jesen u CTK Rijeka tako donosi radionicu „Od ideje do prototipakoja će se održavati ponedjeljkom i petkom od 2. do 13. listopada u terminu od 17:30 do 19:45. Na radionici će se proći kroz osnove IoTa (što je IoT, na čemu se temelji, usporedba klasičnih i IoT uređaja) i upoznati se s mikrokontrolerom Arduino pomoću kojeg će se objasniti uloga mikrokontrolera u IoT sustavima. Učit će se o osnovama elektronike, senzora i aktuatora te će se povezivati IoT uređaje pomoću cloud platforme. Za kraj će svi polaznici napraviti prototip IoT projekta, kako bi povezali sve naučeno na radionici.

Za one željne projektnih vještina otvorene su i prijave naProjektnu akademiju: Mladi za grad koja će se održavatiod 20. do 24. studenog u terminu od 13:00 do 16:00 sati. Na radionici će se polaznici fokusirati na to što mladi žele promijeniti u svojoj zajednici – kvartu, susjedstvu, ulici, gradu – i na načine na koje to mogu financirati iz javnih natječaja – od opće strukture projektnog prijedloga, definiranja potreba, ciljeva, aktivnosti i rezultata do izrade proračuna i promocije projektnih aktivnosti. 

Jesen u CTK Rijeka donosi i Školu novinarstva koja će se održavati utorkom od 24. listopada do 28. studenog u terminu od 13:30 do 15:30. Na radionici će polaznici učiti o osnovnim novinarskim formama – vijesti, reportaži i intervjuu. Upoznat će se s radom lokalnih medija, te izrađivati reportaže i priče za portal MojaRijeka.hr. Bavit će se pisanjem, snimanjem, montiranjem i fotografiranjem te slaganjem svega skupa u online okruženju.

Za sve one zainteresirane za 3D printere tu je i radionica 3D modeliranja koja će polaznike provesti kroz čitav proces 3D modeliranja od izrade 3D modela do printanja istih na 3D printeru, a sve to koristeći programe TinkerCAD, Fusion i Prusa Slicer. Radionica će se održavati od 6. studenog do 11.prosinca 2023., svakog ponedjeljka od 14:00 do 16:00 sati.

Besplatne radionice namijenjene su mladim osobama (od 15 do 30 godina), a prijave se vrše ispunjavanjem prijavnog obrasca.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

18.07.2024.

TD Rijeka plus obavještava javnost kako je izvršena preregulacija dijela ulice Kučićki put između Fužinske ulice i Ulice Kampanja. Dosadašnja dvosmjerna regulacija prometa postaje jednosmjerna i to iz smjera Fužinske ulice prema Ulici Kampanja.

Fiuman Plus

Društvene mreže