Povežite se s nama

Mozaik

Jubilarni 60. MIK ove godine započinje u Bakru, a završava u Rijeci

Objavljeno

na


Festival Melodije Istre i Kvarnera, slavi važan jubilej ove godine – 60 godina od prve festivalske večeri.

Jedan od najstarijih i jedini hrvatski putujući festival, Melodije Istre i Kvarnera, i ove će godine svojom festivalskom karavanom plijeniti pozornost glazbenog svijeta i publike. Početkom lipnja, jubilarnu raspjevanu karavanu ponovno pretvaramo u avanturu ljubavi premaglazbi i naslijeđu našeg kraja. Ove godine festival će biti posebno ispunjen pozitivom i dobrim vibracijama, upućenim svim generacijama ljubitelja glazbe.

Posjetit će sljedeće gradove:

Subota, 01.06. – BAKAR

Nedjelja, 02.06. – KASTAV

Ponedjeljak, 03.06. – PUNAT

Utorak, 04.06. – SVETVINČENAT

Srijeda, 05.06. – PAZIN

Četvrtak, 06.06. – slobodan dan

Petak, 07.06. – RIJEKA (generalna proba)

Subota, 08.06. – RIJEKA (završna večer)

Festival Melodije Istre i Kvarnera, poznat kao MIK, ne samo da je jedan od najstarijih, već i jedini hrvatski putujući festival koji slavi bogatstvo glazbe i kulture našeg kraja. Obilježavamo njegov 60. rođendan, podsjećajući se na put od skromnih početaka do statusa nezamjenjivog dijela naše glazbene baštine. Festival je započeo 1964. kao Natječaj “Melodije Kvarnera”, kasnije preimenovan u Melodije Istre i Kvarnera. U početku je bio statičan, no brzo je postao putujuća karavana, istražujući glazbene izraze Istre, Kvarnera i sjevernog Jadrana. Od tada do danas, MIK je osvojio srca publike, čuvajući istarsku ljestvicu i izričaj ovog kraja.

Kroz svoju povijest, MIK je doživio različite faze, ali je uvijek ostao vjeran svojim temeljima. Nakon “starog” MIK-a, “novi” MIK spojio je tradiciju s novim glazbenim izričajima. Bez obzira na promjene, ostao jeprepoznatljiv po visokoj kvaliteti izvođenja i vjernosti svojoj kulturnoj baštini.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže