Povežite se s nama

Mozaik

Jubilarni Dječji karnevalski korzo ispunit će Opatiju razigranom maštom i kreativnošću

Objavljeno

na


Jubilarni 25. Dječji karnevalski korzo održat će se u nedjelju, 5. veljače i glavnom opatijskom ulicom provesti oko 2.800 malih maškara iz 25 grupa. Uz djecu iz vrtića, škola i udruga iz Primorsko-goranske županije, Opatijom će prodefilirati i gosti iz Istarske županije, Zagreba i Vrbovca.

Okruglo izdanje najveselije i najrazigranije opatijske manifestacije točno u 12 sati otvorit će Dječje gradsko vijeće Grada Opatije predvođeno dječjom gradonačelnicom Lucijom Čerinom. Nakon što dječju povorku od gradske tržnice do Slatine otvore Superjunaci za dječja prava, uslijedit će niz maštovitih i kreativnih maski u koje su mališani, njihovi odgajatelji, učitelji i roditelji uložili velik trud i kreativnost.

Pred opatijskom publikom pokazat će se Gljive muhare, Morske zvjezdice, Veseli pužići, Kišni razdraganci, Jagodice, Lopte, Vesele mmmmmeduze, Hobotnice, Halubajke va škornjah i mnoge druge atraktivne ideje.

Mališani će svoje kreativne maske predstaviti ispred pet pozornica duž karnevalske rute. Na prvoj pozornici, na Tržnici, najavit će ih Mario Lipovšek Battifiaca uz gradonačelnika Fernanda Kirigina i pusnog gradonačelnika Duška Jeličića – Duleta. Slijede pozornice ispred hotela Pariz, preko puta Tiska i preko puta hotela Milenij uz najave Lene Stojiljković, Borne Šmera i Irene Grdinić. Na Slatini će male maškare dočekati okrijepa i zabava uz voditelja Dražena Turinu Šajetu.

– Dječji opatijski korzo ima dugu tradiciju i prva je dječja maškarana povorka u Hrvatskoj. Već više od četvrt stoljeća ovim događanjem slavimo maštu i kreativnost malih maškara, a simbolična je i situacija da upravo na jubilarnom 25. izdanju imamo točno 25 grupa, ali i gotovo rekordan broj sudionika. Posebno nas veseli da se ova razigrana priča vraća nakon dvogodišnje pandemijske pauze, te smo sigurni smo da će zbog toga biti još veselija i atraktivnija. Pozivamo sve ljubitelje karnevala da nam se u nedjelju pridruže u Opatiji i podrže velik trud brojnih mališana, pozvala je direktorica Turističke zajednice grada Opatije Suzi Petričić.

Za vrijeme trajanja manifestacije, točnije od 11 do 16 sati, promet Ulicom maršala Tita bit će zatvoren na dionici od raskršća kod hotela Ambasador do kupališta Slatina. U istom vremenskom razdoblju, na potezu od zgrade Grada Opatije do raskršća kraj hotela Ambasador prometovat će se samo jednosmjerno prema Opatiji, dok će druga traka služiti za parkiranje autobusa sudionika manifestacije. U Ulici maršala Tita parkiranje je zabranjeno na dan Dječjeg karnevalskog korza u razdoblju od 8 do 16 sati.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže