Povežite se s nama

Sport

Juniori Rijeke svladali Istru 1961 uz sjajnu podršku navijača

Objavljeno

na

Juniori Rijeke pobijedili su Istru 1961 4:1 u utakmici 14. kola Prve HNL!

U odličnoj atmosferi pred petstotinjak navijača na glavnom terenu stadiona HNK Rijeka, bijeli su pružili odličnu predstavu i u prvom dijelu, točnije 36. minuti.

Buić je odličnom reakcijom osvojio loptu i proigrao Gajzlera koji je napravio nekoliko koraka i pogodio – 1:0.

Bio je to trenutak koji je stigao u pravom trenutku i skinuo grč s nogu juniora Rijeke.

Prije vodećeg gola, treba istaknuti nekoliko ubačaja Rijeke pred gol Istre (4′, 12′), te udarac Pajkovića iz dalekometnog slobodnog udarca.

U 19. minuti ubačaj Bodetića stigao je do Gajzlera, ali napadač Rijeke nije dobro zahvatio loptu.

Sedam minuta kasnije, Coupland je izveo sjajan prodor i proigrao Panića koji je izbio sam pred gostujuća vrata, ali Tanjić je sačuvao mrežu.

U 30. minuti lijep pokušaj škarica bio je neuspješan za Gajzlera.

Minutu prije gola, Momčilovski je ubacio, Gajzler nije dobro zahvatio loptu glavom.

Rijeka je i drugi dio otvorila napadački, Gajzler je u 47. minuti izbio sam pred gol, ali pucao je preko grede.

U 50. minuti Gajzler je odlično izbacio Couplanda koji je pronaša Panića, Corelli je izbio ubačaj.

Minutu kasnije velika prilik za Istru, udarac Lovrića nije pronaša put do mreže.

Nakon pogreške Pajkovića (53′), Kukoč je odnio loptu i krenuo prema golu. Udarac se odbio na desnu stranu, uslijedio je novi ubačaj i udarac Couplanda završio je u mreži – 2:0.

U 59. minuti Gobbo je pucao sa 16 metara, lopta se odbila od bloka i prošla pored gola. Bio je to zadnji trenutak u kojem je momčad Istre 1961 mogla razmišljati o povratku u utakmicu.

Rijeka je navalila još jače, Mikloš (60′) je iščeprkao loptu u kaznenom prostoru, proigrao Bodetića koji je ubacio, a udarac Gajzlera zaustavio je Tanjić.

U 64. minuti nova sjajna prilika, Gajzler je samo produljio loptu prostor za Begonju koji se sjurio pred gol, nesebično uposlio Mikloša i kada su već svi vidjeli loptu u mreži, Ćurković je spriječio siguran gol.

Mikloš je ponovo bio u centru pažnje u 69. minuti, smirio je loptu u kaznenom prostoru, ali njegov odmjereni udarac otišao je pored gola.

Samo minutu kasnije novi Gajzlera koji je pokušao prebaciti istrčalog Tanjića, ali udarac nije bio precizan.

I onda je krenula zanimljiva završnica. Sjajan prodor i još bolja lopta Dujmovića (75′) za Gajzlera koji se sjurio prem golu, zavrnuo u sredinu, Begonja je poentirao – 3:0.

I onda je Istra izborila korner (79′). Nakon ubačaja, obrana Rijeke nije najbolje reagirala i Ćurković je zatresao mrežu – 3:1.

U 83. minuti Gajzler je bio brži od Corellija koji ga je srušio s leđa u kaznenom prostoru. Uslijedio je kazneni udarac i crveni karton za Corellija.

Gajzler je preuzeo odgovornost i “panenkom” zatresao mrežu – 4:1.

Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

25.01.2023.
Od četvrtka, 26. siječnja 2023. godine bit će zatvoren istočni ulaz / izlaz na parkiralište Delta zbog radova na uvođenju novog sustava naplate. Previđeno trajanje radova je minimalno 7 dana, ovisno o vremenskim prilikama.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram