Povežite se s nama

Sport

Kantrida dobila prvoligašku licencu

Objavljeno

na
Stadion na riječkoj Kantridi uvrstio se ponovo na popis prvoligaških stadiona dobivši licencu Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) za odigravanje Prve HNL, pa će se tako gotovo izvjesno utakmica doigravanja za popunu Prve NHL igrati između Orijenta 1919 i Istre 1961.

Komisije za licenciranje HNS-a dala je zeleno svjetlo stadionu poznatom u cijelom svijetu po svojim stijenama, a ako Orijent izbori HNL, na Kantridu će se vratiti prvoligaški nogomet pet godina nakon odlaska Rijeke.

Zanimljivo, upravo je klub sa Sušaka, tadašnja Victoria, otvorio ovaj stadion davne 1913. godine kada je na otvorenje stigao zagrebački Građanski.

Apsolutni rekord posjećenosti stadiona postignut je 1999. kada je na Kantridi gostovao Osijek, tada se okupilo oko 26.000 ljudi.

Na Kantridi će se iduće sezone sigurno igrati drugoligaški nogomet, s obzirom na to da ga je kao stadion prijavila Opatija, a ovisno o uspjehu Orijenta možda i prvoligaški, javlja Hina.

 

 

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže