Povežite se s nama

Vijesti

Kastvu iz državnog proračuna 53 tisuće eura za obnovu kule Malinica

Objavljeno

na
Ministarstvo kulture i medija odobrilo je Gradu Kastvu 53 tisuće eura za obnovu kule Malinica u sklopu očuvanja i revitalizacije gradskog bedema. Riječ je o rezultatima odabira programa prijavljenih na “Javni poziv za predlaganje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2023. godinu”.

Nakon dovršetka sanacije sjevernog i istočnog dijela zidina, kao i sjeverne kule Žudika te rekonstrukcije sjeveroistočne kule, potrebno je rekonstruirati sjeverozapadnu kulu Malinica koja je u izrazito lošem stanju zbog dotrajalosti građevnog materijala i višestoljetnog zanemarivanja. Od kule su preostali samo temelji i ruševni ostaci, a posjetitelji nemaju mogućnost prilaza kuli.

Glavni ciljevi programa, za koji je dobiven novac, su sanacija temelja i uređenje poda unutar kule, rekonstrukcija kule te uređenje postojećeg kamenog stubišta.

Ovi radovi ujedno će označiti dovršetak procesa sanacije i rekonstrukcije sjevernog dijela gradskog bedema te uređenje atraktivnog vidikovca na najvišoj točki čime će se unaprijediti kulturna i turistička ponuda grada.

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram