Povežite se s nama

Vijesti

KBC Rijeka: Hvala Armadi na pomoći tijekom selidbe u novu bolnicu

Objavljeno

na


U preseljenju najosjetljivijih skupina pacijenata, djece, rodilja i trudnica, s lokaliteta Kantrida te iz zgrade Klinike za ginekologiju i porodništvo s lokaliteta Rijeka na lokalitet Sušak KBC-a Rijeka koje se odvilo u jednom danu, 3. travnja 2024. poseban obol dali su i pripadnici navijačke skupine Armada. Tradicionalno poznati po svome angažmanu u zajednici kada je god to potrebno, članovi Armade i ovoga puta pronašli su najbolji način za maksimalan doprinos ukupnom uspjehu, transportu pacijenata konvojem sanitetskih vozila, sudjelujući u zadnjim pripremama na Kantridi te u njihovu prihvatu u dolasku u novi kompleks na Sušaku.

U znak pažnje i zahvale, ravnatelj KBC-a Rijeka prof. dr. Alen Ružić i pomoćnica ravnatelja za kvalitetu prof. dr. Renata Dobrila Dintinjana uručili su predstavnicima navijačke skupine Armada danas popodne službenu zahvalnicu KBC-a Rijeka, ali i jedan specijalan poklon: kutiju pod ključem u kojoj se čuvaju protokolarne škare zlatne boje, položene na jastučiću od baršuna bordo boje sa zlatnim detaljima, jedne od onih kojima je svečano prerezana vrpca prilikom otvorenja novog bolničkog kompleksa KBC-a Rijeka početkom veljače. Želja je da simbolički posluže i ubuduće, kod otvaranja mnogobrojnih novih infrastrukturnih sportskih objekata, namijenjenih našim sugrađanima, od kojih će se novi rađati upravo u ovoj novootvorenoj zgradi te da specijalni poklon kao memento priča jednu priču o zajednici budućim generacijama, u budućim vremenima. Armadi su zahvalile za doprinos pri preseljenju i predstojnica Klinike za pedijatriju Iva Bilić Čače, koja je planirala i koordinirala samo preseljenje te voditeljica Odjela postintenzivnog liječenja djece i novorođenčadi Koraljka Rukavina Manestar, koja je također radila na pripremi preseljenja.

Ravnatelj KBC-a Rijeka, prof. dr. Alen Ružić, iskazao je posebnu zahvalnost članovima Armade na velikom i nesebičnom obolu koji su dali tijekom opsežnih aktivnosti preseljenja malih pacijenata s lokaliteta Kantrida u novi bolnički kompleks. „Ova velika gesta iskaza dragocjene pomoći i podrške samo je jedna u nizu brojnih humanitarnih aktivnosti i akcija koje Armada godinama provodi za dobrobit bolesnika u KBC-u Rijeka, a posebno za najteže oboljelu djecu. Iako po svojoj osnovnoj vokaciji navijačka nogometna skupina po kojoj je prepoznata naša cijela regija, Armada trajno iskazuje doprinos široj zajednici. Svjedočimo promociji sporta za sve generacije i to ne samo nogometa već i drugih sportova poput rukometa, vaterpola, košarke, malog nogometa. Nikad nećemo zaboraviti ulogu članova Armade u dragovoljnom uključivanju u obrambene postrojbe tijekom Domovinskog rata, kao ni spomenute brojne humanitarne akcije kojima su nebrojeno puta iskazali podršku i učinili boravak u bolnici lakšim i veselijim brojnim našim malim bolesnicima. Danas smo ovdje kako bi se posebno zahvalili na velikoj pomoći koju su članovi Armade dali u pripremama i tokom samog preseljenja u nove bolničke prostore. Ovaj zahtjevan projekt svojom prisutnošću, podrškom i pomoći učinili su puno lakšim, a svima koji su u njemu sudjelovali dali i dodatnu moralnu i emotivnu podršku čiji je značaj teško riječima opisati. Osim zahvalnice ovom prilikom uručujemo Armadi protokolarne škare u svečanoj opremi kojima je prerezana vrpca i označeno otvaranje novog bolničkog kompleksa KBC-a Rijeka za žene i djecu. Ovim simboličnim činom želja nam je prenijeti poruku nastavka razvoja sporta, s njime povezanih istinskih općih društvenih i humanitarnih vrijednosti, kao i poželjeti što skorije ostvarenje novih infrastrukturnih sportskih objekata za profesionalce, ali i naše građane svih dobnih skupina. U ime KBC-a Rijeka, ispred zaposlenika, pacijenata i njihovih roditelja, te svih zaposlenika – hvala Armadi na svim dosadašnjim i budućim humanitarnim aktivnostima usmjerenim dobrobiti djece o kojoj skrbimo“, zaključio je ravnatelj Alen Ružić.

“Nama je zadovoljstvo što smo sudjelovali u ovoj aktivnosti I uvijek ćemo se odazvati, kad god to bude potrebno”, rekao je tajnik navijačke skupine Armada Andre Rošić.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže