Povežite se s nama

Vijesti

KBC Rijeka: Pacijenticu je za Badnjak 2024. naručila doktorica, može dobiti i raniji termin

Objavljeno

na
KBC Rijeka reagirao je na vijest koju je Fiuman objavio ovog ponedjeljka tijekom poslijepodnevnih sati o Riječanki koje je na ultrazvuk dojke naručena tek na Badnjak 2024. godine nakon što je napipala kvržicu.

Iz riječke bolnice ističu kako je za to odgovorna njezina liječnica te kako ipak postoje i raniji dostupni termini.

“U pogledu informacije prenesene danas društvenim mrežama, koju je inicijalno objavio jedan lokalni portal, o pacijentici što je naručena na pretragu UZV obje dojke u KBC-u Rijeka 24. prosinca 2024. godine, a nakon što je, kako prenosi portal, osoba napipala kvržicu, moramo izvijestiti javnost da je pacijenticu za spomenuti termin naručila potpuno samostalno obiteljska liječnica putem informatičke platforme, iako je za navedenu pretragu imala na raspolaganju u KBC-u Rijeka ranije, slobodne termine.

Naglašavamo zbog informiranja javnosti, da je u slučajevima sumnje na zloćudnu bolest uobičajena klinička praksa upućivanja pacijenata onko-uputnicom kirurgu specijaliziranom za bolesti dojke, čiji se pregled realizira prosječno unutar tri (3) dana. Potom, dijagnostička obrada (UZV dojke, mamografija i dr.) obavlja se u žurnim terminima, po preporuci grudnog kirurga, a koji su u tu svrhu posebno rezervirani za onkološke i onkološki suspektne bolesnike.

U pogledu medijski eksponirane narudžbe za UZV dojki za prosinac 2024. godine, poručujemo da KBC Rijeka nije imao utjecaja te istu nije generirao, već je narudžba pacijentice bila isključivo u domeni ordinirajućeg obiteljskog liječnika”, poručili su u svom reagiranju.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže