Povežite se s nama

Vijesti

KBC Rijeka ulaže 50 milijuna kuna u obnovu vodovodnog sustava

Objavljeno

naKlinički bolnički centar Rijeka putem Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) proveo je postupak javne nabave u svrhu poboljšanja učinkovitosti postojećeg vodoopskrbnog sustava pitke hladne vode, tj. uštede vode na više zgrada riječkog lokaliteta.

Projekt ukupne vrijednosti od 50.297.520,00 kuna, prema ESCO modelu financiranja, predstavlja temeljitu sanaciju zastarjele vodoopskrbne mreže. Investicija obuhvaća cjelokupni razvod cjevovoda pitke hladne vode na lokalitetu Rijeka, a jamči se smanjenje referentne godišnje potrošnje vode za 480.000 m3.

Poduzimanjem ovih radnji ustanova će, kao proračunski korisnik, uštedjeti značajna financijska sredstva te pristupiti učinkovitom upravljanju potrošnje energije i vode, kako je i definirano Zakonom o energetskoj učinkovitosti. Projekt je zaključen za razdoblje od 2020. do 2033. godine, a iz uštede na potrošnji vode pokrivat će se cjelokupni troškovi radova koje će izvoditi tvrtka Rudan d.o.o. iz Žminja te će se na razini godine ostvariti i dodatna ušteda u iznosu od 2.6 milijuna kuna.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram