Povežite se s nama

Vijesti

KBC-u Rijeka doniran novi uređaj za ergospirometriju

Objavljeno

na
U KBC-u Rijeka na Sušaku predstavljena je donacija novog uređaja za ergospirometriju vrijednosti 400 tisuća kuna. Donaciju je ostvarila tvrtka BINA Istra i partneri u sklopu humanitarne akcije “Život nema cijenu”, a današnjem predstavljanju nazočio je i župan Zlatko Komadina.

Kako je istaknuo ravnatelj KBC-a Rijeka Alen Ružić, novi ergospirometar iznimno je vrijedna donacija koja predstavlja dodatak razvoju struke i dio je dugoročnog plana strateški važne opreme. „Ergospirometar ima iznimni značaj za čitav niz kardiovaskularnih i drugih bolesnika koji trebaju upravo takvu specifičnu i sofisticiranu dijagnostiku“, izjavio je ravnatelj Ružić.

Naime, ergospirometrija neinvazivna je medicinska pretraga kojom se u isto vrijeme analizira funkcija srca, pluća i metaboličke sposobnosti organizma, a primjenjuje se u brojnih kroničnih bolesnika, ali i u mladih zdravih osoba i sportaša radi procjene kondicijskih sposobnosti i metaboličkih procesa.

Uz zahvale donatorima, ravnatelj Ružić naveo je da donacija ima veliku materijalnu vrijednost, ali i poruku da postoje partneri u zajednici koji prepoznaju trud i nesebično pomažu zdravstvenom sustavu na korist bolesnika.

Župan Komadina pridružio se zahvalama te izrazio zahvalnost i KBC-u Rijeka, posebno sestrama, doktorima, medicinskom i nemedicinskom osoblju te drugim zdravstvenim djelatnicima u županiji na iznimnom doprinosu u borbi protiv pandemije COVID-19, a koji je prepoznala i Primorsko-goranska županija.

„ Povjerenstvo za dodjelu povelja i priznanja PGŽ-a jednoglasno je predložilo ovaj Klinički bolnički centar za godišnju nagradu za doprinos zdravstvenoj djelatnosti u našoj županiji. Druga zahvala ide BINA-i Istri koja je investicijski prisutna u PGŽ-u. Radi se na proboju druge cijevi tunela, radovima izvlaštenja i pripremama za gradnju druge trake do Matulja čime će se prometno završiti priča na zapadnom prometnom dijelu županije što je izuzetno važno“, rekao je župan i dodao da mu je drago da se u BINA-i Istri ne bave samo svojom djelatnošću, nego su svjesni zajednice u kojoj djeluju i žele pomoći.

„Upravo je u ova teška vremena izuzetno važno pokazati humanost, u vrijeme korone, a na žalost živimo i u vrijeme rata. Ta humanost se ogleda ovih dana u prijemu izbjeglica iz Ukrajine. Upravo ovakvi potezi koji pokazuju da ljudi nisu izgubili humanu crtu su za svaku pohvalu i zahvaljujem se u ime građana Primorsko-goranske županije“, rekao je župan Komadina.

Predstavljanju donacije novog vrijednog uređaja prisustvovali su i zamjenik gradonačelnika Rijeke Goran Palčevski, predstojnik Klinike za bolesti srca i krvnih žila KBC-a Rijeka Luka Zaputović te ispred donatora BINA-e Istra generalni direktor Dario Silić i tehnički direktor Christian Santaleza.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

18.07.2024.

TD Rijeka plus obavještava javnost kako je izvršena preregulacija dijela ulice Kučićki put između Fužinske ulice i Ulice Kampanja. Dosadašnja dvosmjerna regulacija prometa postaje jednosmjerna i to iz smjera Fužinske ulice prema Ulici Kampanja.

Fiuman Plus

Društvene mreže