Povežite se s namaNogometaše Rijeke i Dinama u subotu od 17 sati pod legendarnim stijenama Kantride imat će 136. međusobni ogled. Unatoč bodovnoj razlici u korist Dinama, trener Matjaž Kek i napadač Bekim Balaj najavili su da su jedina želja i cilj momčadi osvajanje tri boda.

“Kada ti dolazi momčad koja je neporažena u ligi onda to sigurno zaslužuje respekt. Ali kada igraš na Kantridi to znači da si svjestan da moraš preuzeti odgovornost, rizik i da moraš napravit sve da pobijediš. Zadovoljan sam kako je dio momčadi koji je u stanci ostao u Rijeci odradio treninge, u srijedu smo se kompletirali iako je Mišić došao ozlijeđen s reprezentativne akcije i otpada za Dinamo kao Hristov i Samardžić. Utakmicu dočekujem mirno s puno samopouzdanja i vjere u momčad koju vodim. Puna Kantrida bit će naš forte i moramo to znati iskoristiti. Nogomet ti može i donijeti i odnijeti ali ako daš sve od sebe ne trebaš se ničega bojati”, rekao je u uvodu Matjaž Kek dodajući da će o Kup utakmici protiv Dinama razmišljati tek nakon prvenstvenog ogleda.

“Ovo nam je veliki izazov i motiv. U prvenstvu ćemo nakon 36. kola vidjeti tko je gdje. Kup u mislima? Niti jedan pojedinac ili trener ne može sam pobijediti Dinamo već se to može isključivo kolektivom. Znam da to muči mnoge, i novinare i navijače, ali naučio sam živjeti od utakmice do utakmice i to ću prenijeti na igrače. Svi želimo ovu utakmicu pozitivno zaključiti, nisam naučio kalkulirati i tražit ću da se tako ponaša momčad”, istaknuo je trener nogometaša Rijeke.

Ivan Vargić vratit će se protiv Dinama među vratnice. Potvrdio je to na konferenciji za novinare trener Matjaž Kek dodavši da je moguće očekivati i još poneku promjenu u momčadi.

HNK Rijeka