Povežite se s namaNavijače Rijeke u nedjelju u 19 sati čeka još jedan spektakl. Utakmica 33. kola, u kojoj je gost Kantride zagrebačka Lokomotiva, trenutno četveroplasirana momčad prvenstva.

Utakmicu je najavio trener HNK Rijeke Matjaž Kek.

“S njima smo u posljednje vrijeme puno igrali i znamo sve pojedinosti jedni o drugima. Naš jedini cilj su novi bodovi te nastavak traženja nekog novog rješenja. Iako znate kakav sam ja,nisam pristaša neke velike revolucije, samo zato jer po plasmanu ne možemo ni bolje ni lošije. Za mene je svaka prvenstvena utakmica najvažnija te želim da se tako ponašaju i igrači.”

Nema kažnjenih niti ozlijeđenih igrača, osim Španjolca Alexa Fernandeza. “Jedino on ne konkurira jer ima problema s trbušnim zidom te je otišao na dodatne pretrage u Španjolsku. Svi ostali su na raspolaganju za odabir  18–orice koji će biti u sastavu za Lokomotivu.”

Na službenoj konferenciji za medije novinari su treneru spomenuli da je Lokomotiva jedina momčad koja je uz Dinamo dva puta u sezoni pobijedila Rijeku. Bilo je 1:0 te 2:1 u dvije utakmice odigrane u Kranjčevićevoj ulici ove sezone. Na Kantridi je Lokomotiva izgubila 6:0.

“Dovoljan razlog da još više zapnemo i da dođemo do novih bodova. To je momčad koja, ako joj dopustiš da igraju po svome, može biti jako opasna. Mi moramo biti bolji nego što smo bili u Koprivnici. Naročito u veznom redu. I dalje mi vezna linije ne ‘štima’ i nije posložena. Tražit ću više ofenzive i tražim da bar jedan od veznih ide više prema naprijed. Tražimo kroz trening ubrzavanje igre i što veću direktnost i okomitost u igri. No isto tako istina je da cijela ekipa napravi odličan posao u defanzivi, što pokazuje i mali broj primljenih golova. Pokušat ćemo i dalje dizat formu, biti što konkretniji na  planu igre te u samim utakmicama napraviti što više jer utakmice su jedni pravi pokazatelj”, zaključio je Kek.

HNK Rijeka