Povežite se s namaVečernji list krajem ovog tjedna pokrenuo je inicijativu da kao izbornik hrvatsku reprezentaciju preuzme slovenski stručnjak Matjaž Kek koji već dulje vrijeme vodi riječkog nogometnog prvoligaša.

No, čini se da Kek za taj posao nije pretjerano zainteresiran u ovom trenutku.

“Hvala vam, drago mi je da ste me se sjetili i istaknuli moje ime za tako važnu funkciju. Činjenice su ovakve: imam ugovor s Rijekom do 2017. godine i volio bih ga odraditi do kraja. Ovdje sam sretan, imam autonomiju u radu, odlično surađujem s predsjednikom, sportskim direktorom, to su ljudi koji su me zadužili, kao i navijači Rijeke. Jednostavno, nemam ih pravo razočarati.”

Postavljeno je Keku i pitanje tko je njegov favorit za Kovačevog nasljednika…

“Nemam ga, uopće se ne bih time bavio. Hrvatskoj sada treba pozitivna energija i pritom je nevažno je li novi izbornik Dalmatinac, mamićevac ili stranac. Treba hitno stvoriti pozitivno ozračje u reprezentaciji i oko nje, jer to je igračima najpotrebnije. Oni vole doći tamo gdje osjećaju da imaju potporu svih, s kojom će lakše do svoga cilja. Ovo je trenutak za razum i zajedništvo. Treba čvrsto stati iza njih, jer to su isti oni igrači koji su odveli Hrvatsku na SP u Brazil i bili sjajni protiv Italije na San Siru. Za mene je hrvatska reprezentacija i dalje za svjetskih top deset.”

Večernji list