Povežite se s nama


Na današnjoj konferenciji za medije, u Bistrou Mornar u Rijeci, predani su ključevi grada studentima, povodom početka glavnog programa 7. Student Day Festivala.

Na press konferenciji sudjelovali su rektor Sveučilišta u Rijeci Pero Lučin, gradonačelnik grada Rijeke Vojko Obersnel, pročelnik Ureda Primorsko-Goranske županije Goran Petrc, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci Aleksandar Šušnjar i predsjednik udruge RIKUP Alen Tibljaš.

Najnovije izdanje Student Day Festivala nastavlja sa svojim prokušanim receptom raznovrsnog programa koji objedinjuje bogati glazbeni line up te kulturne, sportske i zabavne sadržaje. Glavne zvijezde sedmog SDF-a su svjetski poznati belinski DJ i producent Alle Farben i domaća imena kao što su Urban&4, Goran Bare i Majke, TBF, Elemental, Zabranjeno Pušenje i Jonathan koji će nastupati na glavnom Open air flooru.

Na KBS WareHouse flooru nastupa poznati španjolski DJ i producent Pig&Dan, te mnoštvo renomiranih regionalnih house i techno izvodača poput Marine Karamarko aka Miss Soulfly, Filipa Motovunskog, Bronskog i Clausa Cottinija. Uz glazbeni dio programa, prošlu srijedu počeli smo i s kulturnim djelom – Culture Weekom, koji se nastavio i ovaj tjedan, a osim koncerata nas još čeka i predstavljanje studentskih udruga i projekata, a cjelokupni program festivala je besplatan za sve posjetitelje.

Cilj je sportskog programa promicanje sporta u natjecateljskom i rekreativnom smislu među studentima, ali i svim građanima. I ove godine studenti će moći odmjeriti snage u nogometu, košarci, graničaru i stolnom nogometu te će se tradicionalno održati revijalna utakmica između Grada Rijeke i Sveučilišta u Rijeci. Po prvi puta ove godine studenti će se moći uključiti u biciklijadu u okolici Rijeke te pješačenje do izvora Rječine. Ako još ne znate što je spikeball, Korzo je pravo mjesto da saznate!

Mladi, aktivni i nadobudani studenti s mišljenjem i stavom podijelit će na Korzu svoje iskustvo i ideje! Bit će prezentirano mnoštvo aktivnosti kojima se udruge, druge studentske organizacije ili organizacije bave tokom cijele godine.

28. lipnja u prostoru ExPort Delta održava se veliki fitness događaj Fitnes Festival u organizaciji ChikaZ Rijeka tima. Ovo je već sedma godina zaredom da se družimo, a kaže se, tko izdrži do sedme zajedno je zauvijek. Očekuje vas mnoštvo fitnes programa, od Les Millsa do Zumbe uz naše goste Vanessa Vassallo iz Australije, internacionalni prezenter i Reebok ambasador za Europu te Claude Moyson, energični plesač hip hopa i instruktor iz Francuske. Prati nas i tim trenera iz novootvorenog Snatch fitnes i trening centra te elitni Hrvatski Les Mills team. Programi će se kao i festival održati na dva floora ExPort Delta WAREHOUSE i ExPort Delta OPENAIR. Program će početi od 13h te će uz vježbanje, ples, pozitivu i popratne aktivnosti naših partnera Reebok i Polleosport trajati sve do 19h.