Povežite se s nama

Vijesti

Kod riječke tržnice će se uvesti nova parkirna mjesta za dostavna vozila

Objavljeno

na

Ilustracija (Photo: Goran Kovacic/PIXSELL)


Iz Rijeka prometa je stigla obavijest da će se tijekom današnjeg dana, odnosno tijekom noći od 01. na 02. kolovoza 2018. godine na području oko glavne tržnice, odnosno u Ulici Riva Boduli i Zagrebačkoj ulici označiti dodatan broj parkirnih mjesta za dostavna vozila.

Navedeno je potrebno zbog izvođenja radova za vrijeme rekonstrukcije teretnog kolodvora Rijeka Brajdica od najmanje dvije godine, pri čemu se predviđa bitno veća frekvencija prolaska vlakova preko ulica Riva i Ivana Zajca, što će uzrokovati ukidanje određenog broja parkirnih mjesta (u Ulici Ivana Zajca), ali i parkirnih mjesta rezerviranih za opskrbu. Prolazi vlakova predviđeni su na način da u vremenskom razdoblju od 06:00 do 09:00 sati te od 14:00 do 17:00 sati vlakovi ne prolaze navedenom ulicom, a u razdoblju od 09:00 do 14:00 sati te od 17:00 do 22:00 sati prolazit će samo 4 vlaka, a prolaz ostalih vlakova bit će u noćnom terminu od 22:00 do 06:00 sati. U Ulici Ivana Zajca, uz prugu, postavit će se samostojeća žičana ograda koja će onemogućavati prijelaz pješaka.

Budući da se u navedenom razdoblju više neće moći obavljati opskrba tržnice iz ulice Ivana Zajca, bilo je potrebno pronaći i urediti zamjenske lokacije za vozila opskrbe, koje se nalaze u užem području u ulicama istočno i zapadno od glavne gradske tržnice. Sukladno dogovoru sa Odjelom gradske uprave za komunalni sustav, izrađeno je Prometno rješenje uređenja dodatnih lokacija za opskrbu na području oko glavne tržnice grada Rijeke. Temeljem izvida na terenu i izrađenog Projekta, odlučeno je da će se dodatne lokacije za opskrbu označiti u ulici Riva Boduli i u Zagrebačkoj ulici, što je i vidljivo iz grafičkog prikaza u privitku.

U Ulici Riva Boduli, dodatne lokacije za opskrbu označit će se:

– na dijelu desne prometne trake (koja je namjenjena za smjer kretanja ravno i desno)
– na dijelu lijeve prometne trake (koja je namjenjena za smjer kretanja ravno i lijevo)

U Zagrebačkoj ulici, dodatne lokacije za opskrbu označit će se s obje strane ulice.

Nove lokacije će se obilježiti na način da će se žutim crtama označiti dio prometnog traka rezerviran za opskrbu, a ne pojedinačna mjesta opskrbe. Na taj se način omogućava da se maksimalno iskoristi prostor rezerviran za parkiranje vozila opskrbe jer se samo na taj način i unutar takvog područja mogu parkirati duža i kraća vozila. Realizacijom ovog Prometnog rješenja, cjelokupno područje će se urediti prema stvarnim prometnim potrebama te će bolje odgovarati novoj regulaciji prometa u ulicama Riva i Ivana Zajca, gdje više neće biti moguće parkirati radi opskrbe glavne gradske tržnice.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

37. Balinjerada u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram