Povežite se s nama

Vijesti

“Koliko su riječke službe spremne za slučaj snažnog potresa?”

Objavljeno

na

Foto: Ivan Klindić
Razorni potres koji je na koncu prošle godine pogodio područje Banije nanio je iznimno veliku štetu, a nažalost i odnio više ljudskih života. Poznato je kako je riječko područje također vrlo rizično po pitanju potresa, pa je gradski vijećnik Danko Švorinić iz Liste za Rijeku uputio gradonačelniku Vojku Obersnelu pisanim putem vijećničko pitanje na tu temu.

“Prema procjenama seizmologa, Rijeka leži na seizmički aktivnom području s mogućnošću potresa do maksimalno 6.5 stupnja po Richteru. Rasjed na kojem se nalazi grad Rijeka veći je od petrinjskog. U Hrvatskoj je u tom smislu rizičniji jedino Dubrovnik.

U centru grada ima dosta starih zgrada, a dio ih je pozicioniran na nepovoljnom nasutom terenu južno od gradskog sata. Naseljenost je neusporedivo gušća nego na Baniji.

S tim u vezi postavljam pitanje koliko je grad Rijeka spreman na potencijalnu situaciju razornog potresa. Pri tome mislim na ekipiranost žurnih službi, potrebnu opremu, zalihe, ali i stanje zgrada na području grada”, navodi se u Švorinićevom pitanju.

Odgovor gradonačelnika Obersnela na ovo pitanje može se očekivat u narednih 10-15 dana.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram