Povežite se s nama

Na ovotjednom sastanku gradske organizacije opatijskog SDP-a vodila se rasprava o nedavnim događajima koji su potresli stranku. Iako postoje određeni izvještaji o gotovo plebiscitarnoj podršci članova dosadašnjem zamjeniku gradonačelnika Fernandu Kiriginu u pohodu na gradonačelnički mandat, čini se da to nije bilo u potpunosti baš tako.

Podsjetimo, gradski odbor opatijskog SDP-a većinom glasova odlučio je da će kandidat njihove stranke na predstojećim izborima biti Fernando Kirigin pozvavši se na navodni dogovor iz 2013. kojim je aktualni gradonačelnik Ivo Dujmić najavio svoju mirovinu. Nakon što su ga članovi gradskog odbora svojom odlukom udaljili iz izborne utrke, Ivo Dujmić napustio je stranku i najavio borbu za treći gradonačelnički mandat. Ovoga puta u političku borbu ide kao nezavisni kandidat.

Potez Ive Dujmića uzburkao je duhove u stranci, a mnogi poznavatelji situacije u Opatiji prognoziraju veliki politički sukob nekadašnjih prvih suradnika. Članovi stranke, njih četrdesetak, u kulturnom domu «Zora» u srijedu su gotovo dva sata raspravljali o nedavnim događajima.

Josip Dedić, prema navodima prisutnih, prvi je uzeo riječ i naglasio nedostatak komunikacije vodstva stranke i običnih članova pritom najavivši svoju kandidaturu za novog predsjednika stranke. Riječ su uzimali i mnogi drugi kritiziravši rad vodstva stranke i izražavali nezadovoljstvo situacijom oko gradonačelničkog kandidata. Kandidat za gradonačelnika SDP-a Fernando Kirigin bio je vidno iritiran kritikama svojih stranačkih kolega te je neke od njih optužio za opstrukciju njegove kandidature.

Najpoznatiji član opatijske organizacije i potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina bio je vrlo znakovit: “Ja sam član SDP-a i poštovat ću odluke stranačkih tijela. Izabrali ste svog kandidata i u skladu s tim morate djelovati i preuzeti odgovornost za rezultat. S Ivom Dujmićem sam jako dobro surađivao i nemojte od mene očekivati da ga napadam”, istaknuo je u svom govoru članovima stranke.