Povežite se s nama

Vijesti

Komadina: Želimo da DINA bude sigurna i da radi

Objavljeno

naNa jučerašnjem susretu s novinarima župan Zlatko Komadina i pročelnica UO za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač govorili su o situaciji u DINA-Petrokemiji, regionalizaciji i socijalnim programima koje financira Županija.

Na početku press kolegija, župan Komadina novinare je izvijestio o planovima po pitanju rješavanja problema DINA-Petrokemije. Načelnik Stožera zaštite i spašavanja Marko Boras Mandić u četvrtak će se susreti s predstavnicima klubova Županijske skupštine, a u sljedećoj sjednici Skupštine pitanje DINE će biti jedna od točaka dnevnog reda. “U tijeku su stalni inspekcijski nadzori, ali u DINI predstečajni postupak nije završen. Cilj nam je da DINA bude sigurna i da radi, da radnici primaju plaću”, zaključio je Komadina.

Primorsko-goranska županija, rekao je Komadina, spremna je financirati odvoz klora, ali to netko treba formalno zatražiti.

Župan se zatim osvrnuo na okrugli stol i prezentaciju analize i studije netofiskalnog položaja županija koju je organizirao Institut za javne financije. Teme su bile teritorijalni ustroj te decentralizacija i regionalizacija Hrvatske. Jednoglasni zaključak nazočnih, rekao je župan, bio je da političke opcije lijevog centra i struka smatraju da Hrvatsku treba decentralizirati i regionalizirati. “Samouprava je potrebna, da je opravdala svoje postojanje jer je efikasnija od države, ali da je treba ojačati fiskalno i upravljački te brojčano smanjiti,” rekao je župan dodavši da je za reformu potreban konsenzus svih stranaka no da od nje ne treba odustati.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram