Povežite se s nama

Komunalno društvo Čistoća organiziralo je u dvorištu Muzeja moderne i suvremene umjetnosti dijeljenje sadnica-trajnica zainteresiranim građanima pod nazivom „Mirisna Rijeka u vašem domu“.

Radi se o sadnicama mente, melise, bosiljka i limunske trave, aromatičnih trajnica, koje su tijekom ljeta ukrašavale gradske cvjetne gredice.

Uz sadnicu, građani su dobili i upute o uzgoju i brizi te korištenju i pozitivnim učincima ovih biljaka na svakodnevni život. Ovo nije prvi put da ovo komunalno društvo dijeli sadnice, a ovom je prilikom podijeljeno oko 500-tinjak biljaka.

Gradske je gredice ove godine, po prvi puta, krasilo aromatično bilje, po uzoru na mnoge europske gradove koji također uređuju gredice trajnicama. Ideja-vodilja ovog projekta je upoznati građane s ljekovitim, mirisnim i za uzgoj jednostavnim vrstama koje je lako uklopiti u gotovo svaki vrt, balkon i prozor. Time je uvelike smanjeno korištenje sezonskog, jednogodišnjeg cvijeća, a ovogodišnji biljni materijal s gredica nastavlja svoj život u domovima naših sugrađana.

Grad Rijeka