Povežite se s nama

Mozaik

Koncert puhačkog trija skriven pod zvijezdama

Objavljeno

na


Skriveni koncert u produkciji Opere HNK Ivana pl. Zajca izvest će članovi Riječkog puhačkog trija, u srijedu, 6. ožujka 2019. u 20.00 sati, na posebnoj lokaciji, pod zvijezdama.  Bit će to pravi koncertni užitak na mjestu na kojem publika još nije imala prilike čuti ni vidjeti članove riječkog orkestra.

Riječki puhački trio odnosno oboist Antonio Haller, klarinetist Matej Pavić i fagotist Ivan Vargoš pripremaju program kao glazbeno putovanje u kojemu će se izmjenjivati djela hrvatskih i stranih kompozitora. 

Prva kompozicija na koncertu je Trio za obou, klarinet i fagot hrvatskog kompozitora Frana Lhotke koja će publiku u priču uvesti jednom meditacijom, a završiti razigranom fugom. 

Kroz pet stavaka Mozartovog Divertimenta br. 3 KV 439b uživat će se baš kao što se uživalo na nekom dvoru u 18. stoljeću.

Treću skladbu na koncertom programu također je napisao „Mozart“, ali onaj hrvatski. Riječ je o Maloj suiti Borisa Papandopula. Kroz pet karakterno različitih stavaka ocrtava se sva genijalnost ovog hrvatskog Mozarta. 

Jedno od najpoznatijih djela literature za ovakav puhački trio je svakako Cinq pieces en trio francuskog kompozitora J. Iberta. Također, kroz pet stavaka većinom napisanih u neoklasičnom stilu približit će duh francuske glazbe s početka 20. stoljeća.

Ulaznice za ekskluzivni „skriveni“ koncert pod zvijezdama mogu se kupiti na blagajni HNK Ivana pl. Zajca, a o kojoj je točno riječkoj lokaciji riječ doznat će oni koji budu pratili službenu Facebook stranicu „Zajca“.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže