Povežite se s nama

Vijesti

Kontrolu karata u Autotroleju preuzeli djelatnici Rijeka plusa

Objavljeno

na


Gradski vijećnik Josip Kukuljan još je prije dva mjeseca postavio vijećničko pitanje je li točno da su kontrolu putnih karata u autobusima Autotroleja preuzeli djelatnici Rijeka prometa te su ga zanimali detalji o tome, a u odgovoru koji je zaprimio samo mu je kratko poručeno kako to nije točno.

Kukuljan je nakon toga sredinom kolovoza poslao ispravljeno pitanje te je ovog puta postavio to isto pitanje jedino je ovog puta umjesto Rijeka prometa naveo gradsku tvrtku Rijeka plus, koja autobuse Autotroleja i servisira. Ovog puta mu je stigao potvrdan odgovor.

“Djelatnici TD Rijeka plus d.o.o. obavljaju kontrolu putnih karata u autobusima KD Autotrolej. Navedena kontrola provodi se temeljem zaključenog Ugovora između KD Autotrolej i TD Rijeka plus za nabavu usluga održavanja vozila i ostalih pratećih usluga. Tim ugovorom definirani su poslovi koje za KD Autotrolej obavlja TD Rijeka plus, Odjel kontrole.

Usluga pregleda karata mjesečno iznosi 211.680,00 kn bez PDV-a. Ovu uslugu, koja se obavlja u autobusima koji prometuju na području Grada Rijeke i 12 jedinica lokalne samouprave „riječkog prstena“, obavlja 28 djelatnika Rijeka plusa. Prosječno dnevno jedan kontrolor obavi 600 kontrola putnih karata i to papirnatih, digitalnih i upisanih prava na gradsku karticu. Kontrolori putnih karata rade 365 dana u godini u dvije smjene.

Pored kontrole putnih karata Rijeka plus provodi kontrolu točnosti odvijanja voznog reda, ispravnost uređaja za sustav naplate putnih karata, kontrolu vozača uključujući odnos prema putnicima, kontrolu popunjenosti autobusa te urednost autobusa”, naveo je gradonačelnik Obersnel u svom odgovoru.

Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram