Povežite se s nama

Vijesti

Kostrena obilježila 25 godina svoje Općine, objavljen i prigodni film

Objavljeno

na


Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, Kostrena je proslavila Dan Općine i  svojeg sveca zaštitnika sv.Nikolu te obilježila 25 godina samostalnosti. Tom su prilikom dodijeljene nagrade zaslužnim mještanima koji su promicali ime i ugled Kostrene i doprinijeli njezinom osamostaljenju.

Uz prigodne govore predsjednika Općinskog vijeća Dražena Soldana, općinskog načelnika Dražena Vranića i zamjenika župana Primorsko-goranske županije Petra Mamule, prikazan je film koji je podsjetio uzvanike na neke od ključnih događaja i promjena kroz koje je  Kostrena prošla tijekom 25 godina, uključujući i godinu na izmaku.

Nagradu Općine Kostrena za životno djelo za doprinos društvenom životu, razvoju i ugledu Općine Kostrena dobio je  Vojislav Mažer, Kostrenjan, rođen 1934. godine u Glavanima. Vrlo mlad počeo je igrati u NK Pomorcu gdje se istaknuo kao vrhunski igrač, no karijeru je morao prekinuti zbog odlaska na brod gdje je radio kao pomorski strojar na brodovima Jugolinije. Izgradnjom Ine, tamo se i zaposlio i dočekao mirovinu, a s početkom rada u Ini, aktivno  se uključuje u društveni život Kostrene, prije svega u rad nogometnog kluba gdje je djelovao od 1950. do 2000. godine na raznim funkcijama i u kojem provodi svoje slobodno vrijeme. Pridonio je i unapređenju uvjeta i izgradnji sportskog objekta u Žuknici.  Bio je aktivan i u političkom životu Kostrene i obnašao funkciju vijećnika u prvom sazivu Općinskog vijeća s jasnim opredjeljenjem usmjerenim na napredak Kostrene. Napušteno brodsko sidro koje se nalazilo kod Sršćice, na njegovu se inicijativu premjestilo  na sadašnju lokaciju  i postalo prepoznatljiv simbol ulice Kostrenskih pomoraca i Kostrene. Svojim radom i ostavštinom zadužio je mnoge generacije mještana Općine Kostrena. Nagradu za poseban doprinos osamostaljenju Općine Kostrene dobili su Drago Babić, Davor Vičević, Đuro Vičević i Marijan Vrkić.

Za obnašanje časne funkcije predsjednika Općinskog vijeća Općine Kostrena zahvalnice su dobili svi dosadašnji predsjednici Vijeća; Ljubomir Paškvan (1993.-2005.), Marijan Blokar (2005.-2007.), Sanjin Vrkić (2007.-2009.), Ankica Lörinc (2009.-2013.) i Gordana Vukoša (2013.-2017.), kao i općinski načelnici pok. Milan Čubrić (1993.-1995.), Miroslav Uljan (1995.-2013.) i Mirela Marunić (2013.-2017.), koju je naslijedio danas aktualni općinski načelnik Dražen Vranić. Učenicom generacije Osnovne škole Kostrena za proteklu školsku godinu proglašena je Lea Ahel, učenica 8a razreda. Uz odličan uspjeh u svim razredima, Lea aktivno sudjeluje u čitavom nizu izvannastavnih aktivnosti. Uspješno je sudjelovala na natjecanjima iz matematike, piše pjesma na čakavici,  bavi se sportom, a svojim ponašanjem na nastavi i među prijateljima predstavlja uzor, radi čega je i proglašena učenicom generacije.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram