Povežite se s nama

Vijesti

Krah Autotroleja: Dva i pol tjedna prije kraja škole prelaze na ljetni vozni red

Objavljeno

na
Autotrolej je u svim godinama rada do sada uvodio ljetni vozni red nakon završetka školske godine, no stanje u tom gradskom komunalnom društvu je katastrofalno i potvrdili su kako više nisu u stanju realizirati postojeći vozni red.

Iz Autotroleja za najavili kako već idućeg ponedjeljka prelaze na ljetni vozni red s manjim brojem polazaka, iako školska godina traje još dva i pol tjedna.

Podsjetimo i kako krajem svibnja Autotrolej bez ikakve ranije najave nije poštovao svoj vlastiti vozni red jer su vozače i autobuse iznajmili HNS-u za prijevoz navijača Hajduka i Šibenika.

Evo što Autotrolej poručuje u najnovijoj najavi rezanja broja polazaka:

“U ponedjeljak, 5. lipnja 2023. godine na snagu stupa ljetni vozni red na gradskim, odnosno lokalnim linijama, a zbog problema neodostajućeg broja vozača, o kojem je KD Autotrolej još prošli tjedan obavijestilo javnost.

Stupanjem na snagu ljetnog voznog reda, gdje je manji broj polazaka na gradskim linijama, omogućit će normalno realiziranje voznog reda, a što KD Autotrolej trenutno nije u mogućnosti osigurati sukladno postojećem voznom redu. U prvom redu riječ je o izmjenama voznih redova linija 2, 5, 6, 7 i 7a.

Naime, velik broj vozača koristi godišnji odmor (stari), njih čak 33, dok je 25 vozača na bolovanju, te se zadnjih dana događalo da određeni polasci na pojedinim linijama nisu mogli biti realizirani.

Inače, na raspolaganju imamo ukupno 262 vozača.

O nedostatku vozača komuniciramo već dulje vrijeme, a unatoč mjerama koje poduzimamo, broj vozača i dalje nije na zadovoljavajućoj brojci.

Napominjemo kako činimo sve što je u našoj moći kako bi osigurali dovoljan broj vozača, te tako financiramo osposobljavanje nezaposlenih vozača B ili C kategorije za stjecanje D kategorije i KOD 95, kao i prekvalifikaciju nezaposlenih radnika za stjecanje kvalifikacije za vozača motornog vozila i polaganje ispita D kategorije za upravljanje autobusom i KOD 95. Do sada smo na ovaj način osposobili 7 vozača, a treba spomenuti i kako je novim kolektivnim ugovorom osigurano povećanje plaća vozačima. U postupku kolektivnog pregovaranja između Uprave društva i reprezentativnih sindikata u KD Autotrolej postignut je dogovor da se ukupna godišnja svota za plaće zaposlenih u Autotroleju poveća 1.050.000 €.  Povećanje sredstava za plaće u iznosu 1.050.000 € uključuje povećanje osnovne bruto plaće svim radnicima društva, osim osoba na rukovodećim pozicijama. Povećanje je provedeno skalarno, ovisno o visini plaće i deficitarnosti radnog mjesta, pri čemu je vozačima kao najdeficitarnijem kadru najviše povećana plaća.

Unatoč svemu što poduzimamo, vozača nam i dalje, nažalost manjka, te u ovom trenutku intenzivno razmišljamo o zapošljavanju stranaca preko agencije za zapošljavanje radnika.

Novi vozni redovi bit će objavljeni u petak, 2. lipnja 2023. godine”, poručili su iz Autotroleja.

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram