Povežite se s nama

U susret kalendarskom ljetu kreće i program Ljetnog Art-kina. Svaku večer, od 18. lipnja do 31. srpnja, u 21 sat i 30 minuta na repertoaru Art-kina naći će se po jedan filmski naslov.

U subotu, 18. lipnja, u 21:30, Ljetno će Art-kino otvoriti glazbeno-biografski dokumentarac o Janis Joplin – «Janis: Little Girl Blue». Biografski dokumentarac redateljice Amy Berg prožet je arhivskim snimkama i intervjuima s legendarnom Janis Joplin, njezinim bendom, prijateljima, bivšim ljubavnicima, članovima obitelji i sestrom Laurom. Lajtmotiv filma čine isječci iz iskrenih osobnih pisama koje je Joplin pisala roditeljima i voljenima, a naratorica je pjevačica Cat Power.

Ljetni filmski program Art-kina i ove se sezone seli ‘na zrak’. Riječko ‘kino pod zvijezdama’ otvara se u subotu, 18. lipnja, te će se do nedjelje, 31. srpnja, svake večeri s početkom u 21:30 sati na repertoaru naći po jedan vrijedan filmski naslov. Do skrovitog dvorišta Kapucinskog samostana dolazi se prolaskom kroz Art-kino.

Nova sezona Ljetnog Art-kina donosi najgledanije i najbolje ocijenjene filmove protekle sezone, gostovanje Festivala mediteranskog filma Split te Motovun Film Festivala kao i najnovije europske i svjetske filmske uspješnice. Uz ‘klasični’ ljetni program, Art-kino će održati i još tri programa na alternativnim gradskim lokacijama.

Već idućeg četvrtka, 23. lipnja, povodom Dana antifašističke borbe prikazuje se «Salò ili 120 dana Sodome» Piera Paola Pasolinija na terasi Guvernerove palače. U sklopu nastavka suradnje Art-kina s Animafestom Zagreb, na Vlačićevom trg, uz Samovar bar, bit će prikazan program animiranih glazbenih spotova «Kino za uši». U suradnji s Motovun Film Festivalom, Riječani i Riječanke moći će pogledati «Amarcord» Federica Fellinija na (za sad) tajnoj lokaciji kao dio programa «Skriveno kino».