Povežite se s nama

Mozaik

Krenula prodaja ulaznica za Izbor kraljice Riječkog karnevala

Objavljeno

naNakon blagdanskog ugođaja stiže nam peto godišnje doba. Već tradicionalno 17. siječnja na Antonju kreće najluđe doba godine u Rijeci i okolici i traje sve do Pepelnice 22. veljače, kada će Pust ponovno platiti glavom za sve loše u prošloj godini.

Nakon izvanrednih karnevalskih događanja organiziranih virtualno i u ljetnom izdanju, Riječki karneval se ove godine napokon vraća u svoj „stari“ višestoljetni termin i na najbolji mogući način slavi svoju 40-tu obljetnicu obnavljanja tradicije.

Brojni programi i zabave su u pripremi te će sve kulminirati najvećim finalom u regiji i šire, održavanjem Međunarodne karnevalske povorke u nedjelju 19. veljače s preko 10.000 sudionika povorke i preko 100.000 gledatelja.

Uvod u brojna događanja je Izbor kraljice Riječkog karnevala i primopredaja ključa Grada, kada će naša dosadašnja Kraljica Dora Pilepić, prva Kraljica koja je držala titulu tri godine skinuti svoj zlatni plašt i predati svojoj nasljednici da zajedno s Meštrom Sandijem „vlada“ ovogodišnjim Riječkim karnevalom.

Dvorana mladosti bit će, već tradicionalno, domaćin izbora nove predstavnice Riječkog karnevala. Maškarani spektakl zakazan je za 20. siječanj u 20 sati, kada će one najhrabrije kandidatkinje, u pratnji svojih karnevalskih grupa, odmjeriti snage i uzeti titulu one najšarmantnije i buduće predstavnice u svim javim prezentacijama Riječkog karnevala. Kako bi dobila „Zlatni plašt“ buduća Kraljica mora brojnoj publici dokazati svoje kvalifikacije i poznavanje karnevalskih običaja te se mora iskazati svojim šarmom, plesnim i glazbenim umijećem. Riječki karneval ove godine dobit će svoju 26. predstavnicu, koja će zajedno s Meštrom karnevala, tijekom cijele godine pohoditi karnevalska događanja u Rijeci i okolici, Hrvatskoj i inozemstvu i širiti dobri duh Riječkog karnevala i predstavljati višegodišnju tradiciju. Svečanost izbora Kraljice završit će službenom primopredajom vlasti i ključa Grada, koje će Gradonačelnik Grada Rijeke predati u ruke Meštra Karnevala i maškara, čime službeno započinje maškarano ludilo.

Ove godine za titulu Kraljice Riječkog karnevala borit će se sedam kandidatkinja uz izvrstan zabavni program, koji vode omiljeni voditelji Josip Krmpotić i Robert Ferlin uz goste iznenađenja.

Karte za Izbor kraljice Riječkog karnevala i primopredaju ključa Grada u prodaji su online na portalu mojekarte.hr po cijeni od 5 eura, a moći će se kupiti i sat vremena prije početka programa u petak ispred Dvorane mladosti.

Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

28.11.2023.
Prodajno mjesto TD Rijeka plus d.o.o. od dana 29.11.2023.godine ponovno radi po uobičajenom radnom vremenu, i to od ponedjeljka do petka od 6:30-19:30 sati, a subotom od 7:30-16:30 sati. Produljenje mjesečnih ili tjednih parkirnih karata moguće je izvršiti i putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže