Povežite se s nama

Vijesti

Krenule pripreme za gradnju novog hotela u centru Opatije

Objavljeno

na

Rušenje starog objekta


Jedna od vodećih hrvatskih turističkih agencija koja svoje sjedište ima u Opatiji, Katarina Line, još je prije nepune dvije godine najavila kako planiraju gradnju visokokategoriziranog hotela u centru Opatiju te su za tu namjenu otkupili objekt koji se nalazi na Slatini uz Trg Vladimira Gortana.

Koncem prošlog tjedna započelo je rušenje postojećeg derutnog objekta te u svega par dana veći dio objekta je sravnjen sa zemljom.

Javnosti trenutno nije poznato kako će izgledati hotel koji bi se najvjerojatnije mogao početi graditi iza ljeta, ali vlasnica agencije, Katica Hauptfeld, još je koncem 2017. godine u razgovoru za Jutarnji list otkrila kakav hotel planira napraviti.

“Na Slatini će biti mali boutique hotel s 30 do 40 soba. Po meni su upravo boutique hoteli budućnost Hrvatske, a ne veliki hoteli. Ljudi koji idu na naše brodove žele taj isti tretman na obali. Da je taj gost netko i nešto. A ne samo broj kako je to u velikim hotelima. Žele osobni pristup. Zato smo kupili nekadašnji skladišni prostor tvrtke Trgovačko Opatija i odlučili tu napraviti iskorak u našem poslovanju. Riječ je o investiciji od šest do sedam milijuna eura kojom ćemo obogatiti taj dio Opatije. Želimo da taj hotel bude nešto posebno i da ima poseban štih”, poručila je Hauptfeld te dodala da ta pozicija u gradu zaslužuje posebnu pažnju.

“Na tom mjestu u budućnosti će biti uređen trg jer ga Opatija trenutačno nema. To je pozicija 300 metara od mora. Bit će tu i garaža koja nam je prijeko potrebna. Planiramo taj hotel izgraditi vlastitim sredstvima jer ne želimo ugroziti zaposlenike i redovno poslovanje s brodarima i stranim partnerima. Ako želite zadovoljne zaposlenike, najprije im morate dati dobre uvjete gdje će raditi i da su plaće dobre i redovite”, istaknula je vlasnica Katarina Linea.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram