Povežite se s nama

Autoklub „RI autosport“ organizira završno natjecanje ovogodišnje sezone u kronometar vožnjama, najmlađoj disciplini Prvenstva Republike Hrvatske. Natjecanje od nazivom „5.Nagrada RI autosport 2014.“ organizira se u nedjelju, 19. listopada uz sudjelovanje 41 vozačice i vozača iz 13 klubova. Kronometar vožnje odvijati će se na posebno improviziranoj kratkoj stazi u prostoru Parka vozača Automotodroma Grobnik gdje će treninzi početi u 9,50 sati, a prva od tri bodovne vožnje starta u 12 sati. U pauzama automobilista nastupiti će u promo vožnjama 20-tak kartingaša iz većeg dijela Hrvatske, kao gosti organizatora čija je ekipa ove godine viceprvak Hrvatske u kartingu.

Suradnik u realizaciji manifestacije je „Automotodrom Grobnik“ d.o.o., pokrovitelji su Primorsko-goranska županija, Općina Čavle i Zajednica sportova PGŽ, a partneri: Turistička zajednica Grada Rijeke,Grad Rijeka, Pizzeria Delfino Lovran, ZTC Rijeka, Autocentar Marinići, Transporti Čulina, te medijski pokrovitelji Novi list i www.riautosport.hr.

Naslov ovogodišnjeg prvaka Hrvatske uoči posljednjeg nastupa već je praktično osigurao adut domaćina Riječanin Marin Čohar, član AK RI autosport. Za preostale dvije pozicije zaključnog pobjedničkog postolja Prvenstva Hrvatske borit će se Marin Nežić (AK Buzet autosport), Bojan Juranić (AKK Petar Klepac) i Zoran Vidmar (AK Pula-Rovinj). Ekipni naslov smiješi se vozačima pazinskog Istra racing teama koji su najbrojniji sudionici sa devet vozača, a imaju 29 bodova prednosti ispred AK Buzet autosport.