Povežite se s nama


Na svojoj 3. etapi od Plitvica do Učke kroz Rijeku su prošli sudionici Međunarodne biciklističke utrke  “Tour of Croatia 2015 – Race through the natural beauty”. Radi se o međunarodnoj etapnoj biciklističkoj utrci koja se ove godine premijerno održava od 22.do 26. travnja na trasi dugačkoj 900 kilometara duž Dalmacije, Kvarnera, Istre i unutrašnjosti Hrvatske.

Na Međunarodnoj etapnoj biciklističkoj utrci kroz Hrvatsku nastupa 20 vrhunskih biciklističkih nacionalnih timova, a prolazi kroz 8 županija, 9 gradova, 2 nacionalna parka i 3 parka prirode.

Utrka se odvija kroz 5 etapa: prva etapa kreće u Makarskoj i završava u Splitu (156 km), druga etapa vozi se od Šibenika do Zadra (204 km), treća od NP Plitvice do Učke (230 km), četvrta etapa započinje u Puli i završava u Umagu (155 km), a peta i ujedno posljednja etapa započinje u Svetom Martinu na Muri i završava u Zagrebu (172 km).

Treća etapa počinje u Plitvicama, a biciklisti su na putu prema Rijeci među ostalim prošli i preko Žute lokve, Senja, Crikvenice, Hreljina, Gornjeg Jelenja i Čavli odakle su se u Rijeku spustili Ulicom Franje Račkoga na Školjić, nastavili Fiumarom i Adamićevom ulicom te se uputili dalje u pravcu zapada preko Preluka, Opatije i Veprinca prema vrhu Vojak na Učki. Uspon do vrha Učke dugačak je 22 kilometra, a organizatori vjeruju da će 3700 metara visinske razlike koju je potrebno svladati dati konačnog pobjednika utrke Tour of Croatia.

Utrku se svakodnevno može pratiti na Drugom programu Hrvatske radiotelevizije, ali i na više stranih televizija, poput Eurosporta, koji sliku vrhunskih sportskih uzbuđenja kombinira s prirodnim ljepotama nacionalnih parkova, parkova prirode, gradova i trasa kojima se vozi utrka. Tako će ljepote Hrvatske vidjeti milijunski auditorij, jer se program Eurosporta emitira u više od 54 zemlje u kojima će kroz izravni prijenos utrke dnevno pratiti najmanje 15 milijuna gledatelja. Također, gledatelji mogu doći i pratiti utrku uživo na lokacijama uz rute kojima prolazi utrka.

Grad Rijeka