Povežite se s nama

Nakon uspješnih nastupa TZ Kvarnera na sajmovima u Njemačkoj, Austriji, Nizozemskoj, Velikoj Britaniji sa suizlagačima – gospodarskim subjektima i turističkim zajednicama, u organizaciji Turističke zajednice Kvarnera odrađen je još jedan zapažen nastup i to na sajmu Globalnie International Fair of Tourism 2018., u Katowicama, u Poljskoj, 23 – 25.3.2018. godine. Radi se o trećem najbogatijem gradu u Poljskoj, iza Varšave i Wroclawa, sa kojim će ove godine biti povezana regija Kvarner direktnim avio linijama iz Katowica.

TZ Kvarnera se poljskim gostima predstavila zajedno s otokom Krkom, te Crikveničko – vinodolskom rivijerom, koji su zainteresiranim gostima predstavili ljepote našeg kraja, mogućnost dolaska direktnom avio linijom na Kvarner, mogućnosti aktivnog odmora, sve traženijem segmentu turističke ponude, s posebnim naglaskom na bicikliranje, pješačenje i ronjenje. Ponuda aktivnosti u prirodi na području Kvarnera podrazumijeva uz niz obilježenih pješačkih i biciklističkih staza, i ponudu za smještaj prilagođenu potrebama tih gostiju sa specijalnim interesom. Tu do izražaja dolazi ponuda obiteljskog smještaja s oznakom „Kvarner Family“, koji su svoju ponudu prilagodili te im je Turistička zajednica Kvarnera dodijelila dodatne oznake kvalitete „Bike Friendly“ i „Hike Friendly“.

Za vrijeme trajanja sajma pripremljena je i degustacija autohtonih proizvoda Kvarnera, pa je i ta prilika iskorištena za promociju eno i gastro ponude Kvarnera, posebno u dijelu brendiranja kvarnerskih restorana koji nose oznaku kvalitete Kvarner Gourmet & Food. Također, u direktnom kontaktu s partnerima i gostima predstavljene su novosti na Kvarneru – od smještajnih objekata, dodatnih sadržaja, novih manifestacija i ulaganja u infrastrukturu.

O nastupu Kvarnera na sajmu Globalnie International Fair of Tourism 2018., u Katowicama, direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov naglasila je: “Poljsko tržište je u 2017. godini (u odnosu na 2016. godinu) zabilježilo poraste u dolascima od 19%, a u noćenjima od 18%, što potvrđuje činjenicu da je Hrvatska, odnosno Kvarner jedna od omiljenijih destinacija poljskih gostiju. Pozitivno je to što uz dobre ceste i infrastrukturu koje povezuju Katowice i Kvarner, ove će godine poljski gosti biti povezani sa Kvarnerom direktnim letom iz Katowica. Iznimno je važno da Poljaci, osim same sezone, putuju i u pred i posezoni, te je iskazan veliki interes za dolazak na Kvarner tijekom prvomajskih praznika, pa je stoga pregled događanja i svih novosti na Kvarneru, s kojim su upoznati bio jako dobro prihvaćen.”