Povežite se s nama

Vijesti

Laburisti poručili maturantima: Tisuće su poginule zbog pozdrava “ZDS”, pa i maturanti poput vas

Objavljeno

na

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL


Još je jedna generacija maturanata napustila školske klupe. Cijelu je Rijeku preplavilo slavlje srednješkolaca. Uz zabavu, smijeh i pjesmu dio maturanata je, nažalost, svoju sreću izrazilo poklicima: „Za dom spremni“. Upravo na to odlučili su reagirati Laburisti, čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Pozdrav je to fašista, zločinaca. Pozdrav je to za koji Vlada RH nema tri čiste konačno zabraniti ga, kao govor mržnje i nasilja. Pozdrav je to na kojeg HDZ-ova Vlada blagonaklono gleda, a kad netko iz država „višeg ranga“ priprijeti zbog fašističkog pozdrava, Premijer Andrej Plenković i njegova Vlada odlučno i oštro kažu: „No, no“ priprijetivši pritom kažiprstom.

Sve dok vladajuća stranka HDZ i njezini sateliti ne prestanu fašističke ispade poistovjećivati sa nestašlukom djeteta u vrtiću, dotle će „Hrvati“ i dalje pozdravljati sramotnim pozdravom uzdignute desne ruke, a mladi će smatrati da je ustaški pozdrav „fora“ i „izraz mladenačkog protesta“.

E pa nije „fora“, dragi maturanti. Radi se o pozdravu u ime kojeg su poginule tisuće, pa i ovakovih maturanata poput vas. Radi se o pozdravu kojeg se srami civilizirana Europa. Trebali biste ga se sramiti i vi, ali jednako tako bi puni srama trebali biti i vladajući koji takav pozdrav potiho odobravaju, kao i oni koji su vas trebali više naučiti o fašizmu.

Hrvatski laburisti-Stranka rada, i ove, kao i svih proteklih godina kada se slično događalo u bilo kojoj prilici i mjestu, najoštrije osuđuju fašizam i Vladu RH koja bi zaista nakon svih ovih godina trebala shvatiti da je ovaj pozdrav potrebno hitno zakonom zabraniti”, poručio je David Bregovac.

Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram