Povežite se s nama

Mozaik

Legendarna riječka grupa Grad objavila novi album

Objavljeno

naU petak je, nakon 13 godina diskografske pauze, legendarna grupa Grad s velikim zadovoljstvom predstavila javnosti svoj novi autorski album. 

„Brdo“ je nastalo od devet moćnih skladbi s kojima bend odlučno nastavlja zacrtani put; sjajnu liriku i autentičan vokal Deana Škaljca, uigranu ritam sekciju koju čine bas Sergeja Hofmana i bubanj Branka Kovačića te nabrijane i melodične gitarske rifove Igora Stevanovića Stiva i Orijena Modrušana.

S albuma su već predstavili vrlo dobro prihvaćene singlove ‘Deset’‘Sjever’ i ‘Top’, a nedavno objavljena naslovna pjesma, idealno odabrana za prvo mjesto playliste, naslutila je 30-tak minuta prvoklasnog rocka.

‘Brdo’ je pjesma koja govori o potrebi čovjeka da se makne iz stresne sredine i pronađe se u prirodnom okolišu, vrati iskonskim mirisima i bojama, i pronađe mir. 

„Glumac je moj prijatelj Denis, naš čovjek, povratnik iz Amerike koji je džunglu New Yorka zamijenio mirnoćom života u podnožju brda, čovjeka neopterećenog konzumerizmom koji svako svoje slobodno vrijeme provodi u šumi sa svoja 4 psa.“ – ispričao je Škaljac, i o nastanku ostalih pjesma dodao: „Inspiracija može biti bilo što, moji susreti s migrantima u šumi sugerirali su mi da napišem ‘Sjever’, događanja u Ukrajini su kumovala ‘Kursku’, knjiga Brdo Ivice Prtenjače za istoimenu pjesmu. Kad inspiracija napadne, ne branim se baš. Vrijeme nije bitno, ali najbolje ideje dolaze mi u rano jutro, jako, jako rano. Neke prvo odsanjam pa ih zapišem čim se probudim.“

Svoj trag na „Brdu“ ostavili su i dragi im gosti, u brass sekciji Krešo KundaPetar Tepšić i Franjo ČrnjarićAna Kabalin na pratećim vokalima, Vedran Križan iz Belanovih Fiumensa na sintu i Vlado Simcich Vava na gitari.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže