Povežite se s nama

Vijesti

Lista za Rijeku: Odluku o glasovanju za kredit za Galeb donijet ćemo iza 23. srpnja

Objavljeno

naGradski vijećnici Liste za Rijeku u više su navrata u protekle dvije godine pružili gradonačelniku Vojku Obersnelu i njegovoj koaliciji prijeko potrebne glasove kod izglasavanje proračuna i određenih odluka, no prošlog tjedna kad je trebalo dignuti ruke za novo kreditno zaduženje u iznosu od 44 milijuna kuna to ipak nisu učinili.

Određene opozicijske političke opcije u Rijeci ipak ih optužuju da će u konačnici dati glas za kredit kojim se treba obnoviti brod Galeb, pa su zbog toga reagirali priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

“S obzirom na više medijskih istupa HDZ-a i njihovih trenutnih prirepaka kojima se ciljano plasiranim dezinformacijama i konstrukcijama pokušava zavarati javnost, dužni smo, još jednom, ponoviti sljedeće:

Lista za Rijeku nije u mogućnosti podržati bilo kakvu odluku o zaduženju prije 23. srpnja i datuma kada će biti poznati konkretni iznosi ponuda potencijalnih izvođača na obnovi broda Galeb. Kao što smo komunicirali uoči i na sjednici Gradskog vijeća, smatramo neozbiljnim donošenje bilo kakve odluke prije nego li su poznate ukupne obaveze koje će temeljem toga snositi gradski proračun.

Lista za Rijeku svoje stavove donosi autonomno i odgovaramo samo svojim članovima i biračima, a HDZ-ovci su zaista posljednji koji na njih mogu utjecati. U svoj svojoj brizi za gradske financije, zaboravili su primijetiti da su nas upravo oni, odnosno njihova stranka, na nacionalnoj razini zadužili u iznosu od oko 300 milijardi kuna.

Potpuno su lažne optužbe prema Listi za Rijeku da smo bilo kome pogodovali glasanjem o odgodi sjednice. Tome u prilog svjedoči činjenica da su odgodu tražili i vijećnici HDZ-a ali s drugim terminom (26. srpnja). Da smo i podržali takav prijedlog, on u sadašnjem odnosu snaga u Gradskom vijeću ne bi dobio dovoljno glasova. Uostalom, kada bi kolege bolje poznavale Poslovnik onda bi im moralo biti poznato da se istovjetni prijedlog može naći na idućoj sjednici Gradskog vijeća čak i onda kada na prethodnoj sjednici nije dobio dovoljnu podršku.

Bez obzira na termine i odgode, dužnost svih vijećnika je pojaviti se na poslovnički zakazanoj sjednici i tamo zastupati svoje birače. I ovim putem najavljujemo da će Klub vijećnika Liste za Rijeku na sjednici 24. srpnja biti u kompletnom sastavu. Ozbiljna smo politička stranka koja uoči sjednice vijećnike ne skuplja po Korzu i nevjerojatno nam je da se dio opozicijskih aktera na nas ljuti zato što se zbog naših jasnih stavova morao u kompletnom sastavu pojaviti na sjednici.

Ista logika vrijedi i za nastavak sjednice, birači su nas izabrali da ih zastupamo u vijećnici, a ne po jadranskim plažama. Kome je prenaporno dolaziti na sjednice, neka svoj mandat prepusti nekom drugom”, poručio je Danko Švorinić.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram