Povežite se s nama

Mozaik

Ljetna Balinjerada ponovno će zagrijati atmosferu u Opatiji

Objavljeno

na
Opatija ima zasigurno jedno od najoriginalnijih događanja, nadaleko poznatu Balinjeradu – utrku kreativnih vozila („karića“) na kugličnim ležajevima „balinjerama“, a tradicija je to starija od 40 godina.

Ovaj jedinstveni i omiljeni opatijski karnevalski brand u organizaciji Grada Opatije i Turističke zajednice grada Opatija „prelio se“ i u ljetne mjesece te će se tako ove godine održati i četvrto ljetno izdanje „najluđe utrke na svijetu“.

U nedjelju, 16. lipnja, u 19 sati započet će probne vožnje sudionika a sve će se odvijati na poznatoj stazi koja u ljetnom izdanju dobiva i posebno ruho: posebno osvjetljenje, semafor i rampu na startu te atraktivne svjetlosne, dimne i pirotehničke elemente duž staze, upravo nalik noćnoj utrci svjetski poznate Formule 1.

Naravno, Ljetna Balinjerada je i turistički adut Opatije te se uz stazu očekuju tisuće gledatelja, a ono što valja posebno naglasiti je mogućnost uključivanja i samih posjetitelja u ovu posebnu manifestaciju. Naime, organizatori će i ove godine osigurati „Taxi Balinjere“ – „kariće“ sa vozačima koji će zanteresirane provesti stazom i omogućiti im jedinstven doživljaj sudjelovanja te uspomenu za cijeli život.

Probe i taxi vožnje trajat će do 20:15 sati, kada će safety car provjeriti stazu, a u 20:30 će započeti i sama utrka koju će predvoditi „otac Balinjerade“ i njen počasni direktor Duško Jeličić Dule. Naravno, u svečanom otvaranju će tradicionalno sudjelovati Puhački orkestar Lovran, mažoretkinje i brojni uzvanici. Sudionici se natječu u četiri discipline: monopatini, karići unjuli, karići dvojki i merikanska vozila, a najbrže, najmlađe te najbolje u kategoriji „za lepo videt“, ali i one najsporije čekaju nagrade, dok će tradicionalno biti proglašena i Miss Balinjerade.

Nakon svake utrke na cilju će se dodjeljivati nagrade, a po završetku posljednje stazom će prodefilirati i karnevalske skupine koje će cijelom događanju dati još više maškaranog duha. Kako bi sve proteklo u veselom tonu, koji tradicionalno prati ovu manifestaciju, pobrinut će se i nenadmašni voditeljski trio Mario Lipovšek Battifiaca, Irena Grdinić i Dražen Turina Šajeta. Za atmosferu će se na startu utrke pobrinuti grupa Bonaca, a na cilju se priprema afterparty uz popularne Dellboyse koji će zabaviti i rasplesati publiku i sudionike sve do ponoći.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže