Povežite se s nama

Mozaik

Ljetna karnevalska povorka u Rijeci ipak u večernjem terminu

Objavljeno

na
Velika međunarodna karnevalska povorka ni ove se godine u Rijeci nije održala u svom tradicionalnom terminu zbog pandemije koronavirusa i propisanih epidemioloških mjera, no zato će se ove godine povorka održati na samom koncu proljeća, praktički već u ljetnom terminu.

Prilikom same najave datuma bilo je malo “zbrke” nakon što je na službenoj Facebook stranici najprije obavljen 17. srpnja, a onda svega sat – dva kasnije na Gatu tijekom spajivanja pusta Meštar Sandi je objavio kako će velika povorka biti održana 18. lipnja.

Na društvenim mrežama kao termin početka povorke je navedeno podne, što je kod dijela građana izazvalo nezadovljstvo s obzirom na to da će tada temperature već biti prilično visoke.

To je potaknulo vijećnika Vedrana Vivoda da uputi službeno vijećničko pitanje gradonačelniku Marku Filipoviću o satnici povorke.

“Zašto Riječki karneval u izmijenjenom terminu počinje u podne kada su najveće temperature iako za time nema potrebe? 27. veljače kada je trebao biti održan riječki karneval sunce zalazi u 17 sati i 46 minuta, dok na datum novog termina, 18. lipnja sunce zalazi u 20 sati i 53 minute. Iz priloženog, Karneval je slobodno mogao početi u 14 ili 15 sati”, poručio je Vivoda.

Uskoro mu je stigao odgovor gradonačelnika:

“39. Međunarodni riječki karneval, odnosno Međunarodna karnevalska povorka, ove godine će se, iznimno, uslijed okolnosti uzrokovanih epidemijom koronavirusa, održati u lipnju, točnije 18. lipnja. Žao mi je što je član gradskoga vijeća morao uspoređivati vremenski predviđene zalaske sunca u lipnju s onima u veljači, kada je inicijalno planirana karnevalska povorka, naročito uzimajući u obzir činjenicu da je početak Karnevalske povorke u lipnju predviđen u 17 sati”, poručio je Filipović.

Na službenom Facebook eventu sada je zaista kao termin početka povorke naveden termin 17 sati, no ranije je ipak bio naveden termin 12 sati.

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram