Povežite se s nama

Vijesti

Lovran posjetio ukrajinski veleposlanik, dogovorena je kulturna suradnja

Objavljeno

na
Općinski načelnik Bojan Simonič jučer je u Lovranu ugostio ukrajinskog veleposlanika dr.sc. Vasilija Kiriliča. Razlog ovog značajnog posjeta je život i djelovanje jednog od najznačajnijih ukrajinskih pjesnika, pisaca, filozofa, novinara i političkog aktivista Ivana Franka na području općine Lovran, koji je s početka 20. stoljeća prepoznao kvalitetu lovranskog lječilišta, te u njemu provodio svoje kreativne godine.

Na sastanku su između ostalog postavljeni temelji ukrajinsko – lovranske kulturne suradnje, te je  povodom 30. obljetnice samostalnosti Ukrajine i 105. obljetnice smrti Ivana Franka dogovoren znanstveno – kulturni stručni pod nazivom „Kako je lijepo živjeti i stvarati u Lovranu”, a koji će se održati 27. kolovoza ove godine.

Znanstveno – kulturni stručni skup kamen je temeljac kulturne suradnje između Ukrajine i Općine Lovran, ali vjerujem da ova suradnja neće samo pozitivno utjecati na lovransku kulturu i turizam, već vjerujem i u njezin nacionalni značaj” – optimističan je općinski načelnik Bojan Simonič.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram