Povežite se s nama

Mozaik

Maja Babin nova je kraljica Riječkog karnevala, Meštar Sandi preuzeo ključ Grada

Objavljeno

naJubilarni četrdeseti po redu Riječki karneval večeras je u Dvorani mladosti okrunio svoju novu kraljicu Maju Babin iz karnevalske skupine Draške maškare, koja se zagrnula zlatnim plaštem i zajedno s Meštrom Sandijem preuzela ključ Grada i označila početak vladavine maškara, kratkih četiri tjedna, sve do Međunarodne karnevalske povorke 19. veljače.

Na ovogodišnjem Izboru kraljice Riječkog karnevala snage je odmjerilo sedam kandidatkinja, koje su pred karnevalski žiri stavile tešku odluku, a žiri je odlučivao u slijedećem sastavu: Dora Pilepić, kraljica Riječkog karnevala 2020.-2022., Anton Škrobonja, bivši meštar Riječkog karnevala (Meštar Toni), Željka Bet Jurčević predstavnica Erste & Steiermärkische Bank d.d., Maja Stepančić, tajnica Riječke udruge karnevalista, Vladimir Butković, dopredsjednik Hrvatske udruge karnevalista, Josip Silov, potpredsjednik Europskog udruženja karnevalskih gradova (FECC) i Andrej Poropat, predstavnik Renault Adria P.A. Škurinje. Nova Kraljica je uz mnoštvo poklona ovogodišnjih pokrovitelja dobila i posebno dizajnirani poklon Zlatarne Grabušić.

Kao kandidatkinju koja se najviše iskazala svojim plesnim, glazbenim i maškaranim umijećem žiri je odabrao Maju Babin, a u stopu su je pratile prva pratilja Laura Božović iz karnevalske skupine Škrljevske maškari i druga pratilja Kristina Vlastelin iz karnevalske skupine Zijat, sost, tancat i pit.

Kako bi kandidatkinja zasjala u najboljem mogućem svjetlu pomogla je i njezina karnevalska grupa, a ovogodišnja grupa koja je briljirala i osvojila nagradu za najkarnevalskiji nastup je Škrljevske maškari.

Tijekom večeri za izvrsnu atmosferu pobrinuo se već uvježbani i šaljivi voditeljski dvojac, Josip Krmpotić i Robert Ferlin, uvijek dobro raspoložen Šajeta, a maškarani DJ D.G. puštao je najbolje karnevalske i poznate pjesme.

Dora Pilepić, najdugovječnija Kraljica Riječkog karnevala, nakon tri godine predala je krunu i zlatni plašt svojoj nasljednici, a gradonačelnik Marko Filipović predao je ključ grada Meštru Sandiju i time označio početak vladavine maškara.

Tijekom jubilarnog četrdesetog Riječkog karnevala očekuju nas brojni zabavni programi, a neće nedostajati dobre glazbe, puno plesa, unikatnih maski i uvijek dobro nam došlog smijeha. Krenulo je peto godišnje doba, a vaša jedina zadaća je da budete što želite i dođete na Riječki karneval, poručuju iz Turističke zajednice.

Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

28.11.2023.
Prodajno mjesto TD Rijeka plus d.o.o. od dana 29.11.2023.godine ponovno radi po uobičajenom radnom vremenu, i to od ponedjeljka do petka od 6:30-19:30 sati, a subotom od 7:30-16:30 sati. Produljenje mjesečnih ili tjednih parkirnih karata moguće je izvršiti i putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže