Povežite se s nama

Mozaik

Male Iyerine emocije u malom Kontejneru na Molo longu

Objavljeno

na
Kreativni kolektiv Kombinat u subotu, 14. rujna u 19 sati u Art Kontejneru na Molo longu otvara izložbu Gitanjali Iyer koja će predstaviti tri kratka risografirana zine-a, a koji su dio veće umjetničke serije u nastajanju. Izložba je dio Kombinatovog programa Art Kontejner, i četvrta je u nizu pop-up izložbi u ovoj sezoni. 

Gitanjali Iyer je ilustratorica i vizualna umjetnica porijeklom iz južne Indije. Studij ilustracije završila je na University of the Arts London (UAL). U svome se radu fokusira na pričanje priča, a kroz svoje crteže kreira fantastične svjetove. 

Pain, Dream i You su nazivi kratkih risografiranih zine-ova koji su dio veće umjetničke serije u nastajanju. Za sada oni egzistiraju kao sekvenca slika bez riječi koja vizualno istražuje autoričine zabilješke i filozofske racionalizacije o svakodnevnom iskustvu života s kroničnom fizičkom boli. Ta se bol najčešće u potpunosti manifestira kao mentalna bol. 

”Kronična bol može promijeniti kako vidite, osjetite, kušate i živite svakidašnjicu. Ista mijenja percepciju okoliša, odnosa s ljudima s kojima dijelite život, vlastiti osjećaj svrsishodnosti te sliku sebe u društvu u kojem živimo. (…) Kroz ova tri uratka istražujem tihe trenutke i malene emocije koristeći prirodu i životinje kao metaforu. U vidu narativa, njihove interakcije imaju svrhu prikazivanja prihvaćanja, boli, radosti, promjene, slobode i (ot)puštanja.”

Art Kontejner nalazi se na Molo longu, tik prije lučke dizalice.

Program je ostvaren u organizaciji Kreativnog kolektiva Kombinat i uz potporu Grada Rijeke.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

37. Balinjerada u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram