Povežite se s nama

Mozaik

Malik fest ovog vikenda vraća Gradinu u srednji vijek

Objavljeno

naDrugi vikend u rujnu pruža Vam priliku da prođete kroz vrata vremena i izgubite se u čarima srednjeg vijeka. Trsatsku gradinu 7. i 8. rujna nastanit će viteški logori iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Mađarske. Malik fest – festival legendi i mitova Istre i Kvarnera ove godine donosi pregršt noviteta i viteških logora iz Italije, Slovenije, Mađarske i Hrvatske. U dva dana posjetioci će imati priliku naučiti mačevati, streličariti, baviti se kaligrafijom, postati vitez ili dama, igrati razne igre, pogledati spektakularnu bitku za Kaštel, vidjeti brojne predstave, stare zanate,  slušati i gledati legende i mitove Istre i Kvarnera te se pogostiti u srednjovjekovnoj krčmi.

Kroz cjelodnevni kulturni, zabavni i edukativni program te ugostiteljsku ponudu u srednjovjekovnoj atmosferi, Malik će za vikend oživjeti povijest u zabavnom tonu i pružiti autentično iskustvo srednjovjekovnog života. Mali i veliki posjetitelji moći će prošetati među viteškim taborima, okrijepiti se u taverni, jahati ponije, čuti više o srednjovjekovnim načinima borbe i starim zanatima te i sami postati vitezovima ili damama.

Malik fest donosi zanimljive sadržaje poput radionica kaligrafije,tkanja streličarstva te pričaonica i interpretacijske šetnje frankopanske sluškinje koja će posjetiteljima dočarati sve o životu Trsata u 15. stoljeću. U subotu pogledajte razne predstave i prezentacije borbi, potom u večernjim satima budite spremni ostati bez daha jer ćemo oživjeti spektakularnu povijesnu bitku koja datira iz 1485. godine s 40-ak potpuno opremljenih boraca! U nedjelju program je prilagođen djeci, počevši od srednjovjekovnih igara poput bacanja koplja u metu, streličarenja, kamena s ramena, potom slijedi cijeli niz viteških predstava i bitka u kojoj će svi mališani imati priliku okušati se u boju protiv viteške vojske i spasiti princezu! Program završavamo mitskim bićima, slatkim vilama koje će nam pokazati umijeće igranja vatrom!

Organizatori ovogodišnjeg izdanja Malik festa su Udruga za oživljenu povijest Ordo Sancti Viti i Udruga NEOS. Posebno se zahvaljujemo našim sponzorima i partnerima koji su omogućili da svi zajedno uđemo u srednji vijek TZ Grada Rijeke, Gradu Rijeka te pivovari Kaltenberg Adria, navodi se u priopćenju.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram