Povežite se s nama

Sport

Mijatović: Sada se i u Njemačkoj zna puno o Rijeci (VIDEO)

Objavljeno

na
U prvoj utakmici koju je HNK Rijeka odigrala na pripremama u Španjolskoj, suparnik momčadi Matjaža Keka bio je Ingolstadt, vodeća momčad 2. Budneslige, čiji je član nekadašnji kapetan Rijeke Andre Mijatović.

Izdanak škole nogometa HNK Rijeka na Kantridi je odigrao punih pet sezona uključujući i nikad prežaljenu sezonu 1998./99. kada je u posljednjim minutama izmaknuo naslov prvaka. Rijeku je napustio na kraju sezone 2002./2003. nakon što je u najdražem dresu odigrao 134 utakmice, a kao središnji branič postigao čak 14 golova.

Po odlasku iz Rijeke skupio respektabilan bundeligaški staž, a prije Ingolstadta igrao je za Dinamo, Arminiu Bielefeld, Greuter Furth i Herthu.

Rijeka mu je i dalje u srcu ali prije utakmice protiv svog bivšeg kluba kratko je rekao: “Nema popusta…”

Ipak, uživao je kratkim trenucima druženja s nekim od starih poznanika.

“Lijep je osjećaj ponovno biti u starom društvu. Ipak je Rijeka moj klub, moj grad. Mene uz Rijeku vežu lijepe emocije i lijepa sjećanja”, kazao nam je Mijatović prije utakmice te dodao da Rijeka sigurnim koracima grabi prema europskom vrhu. Dojam i ugled kluba sve više rastu u europskim okvirima.

“Svi u Njemačkoj sada znaju puno o Rijeci. Rijeka na europskoj nogometnoj mapi ranije nije bila prepoznata, ali s rezultatima u protekle dvije godine itekako je skrenula pozornost na sebe”, dodao je Mijatović.

Cijeli razgovor s bivšim kapetanom Rijeke pogledajte u nastavku…

HNK Rijeka

Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

25.01.2023.
Od četvrtka, 26. siječnja 2023. godine bit će zatvoren istočni ulaz / izlaz na parkiralište Delta zbog radova na uvođenju novog sustava naplate. Previđeno trajanje radova je minimalno 7 dana, ovisno o vremenskim prilikama.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram